Viljar Fiske Kvande (med ball i beina) lå lenge an til å bli matchvinner i bortekampen mot Tomrefjord, men Surnadal rotet det til på overtid.

Seieren glapp på overtid

Publisert

Serieleder Surnadal spilte lørdag bortekamp mot Tomrefjord i det som var siste fotballkamp før fotballferien. Det var allerede før kamp klart at Surnadal tar sommerferie på tabelltopp, med ett poeng mer enn Sunndal på andreplass og én kamp mindre spilt. Surnadal kunne tatt ferie med en luke på fire poeng, men rotet bort tre poeng på overtid.

Surnadal åpnet kampen best de første ti minuttene, før Tomrefjord kjempet seg inn igjen. Første omgang bar preg av at Tomrefjord var tydelig komfortable med å la Surnadal trille ball. Et baktungt hjemmelag lå i lange perioder godt i forsvar, og Surnadal manglet både presisjon og tempo nok til å sette hjemmelagets keeper på de store prøvene. Tomrefjord presset frem et par gode sjanser mot slutten av omgangen, men lagene gikk til pause med 0-0.

Superinnbytter
Det gjorde sitt til at Surnadals-trener Webjørn Holten tok grep. Inn til andreomgang kom Frikk Hauglann Talgø for Sander Smevoll, og Talgø skulle ikke bruke lang tid på å sette sitt preg på kampen. I det 52. minutt dro han seg forbi sin forsvarer, slo femogførti grader til Viljar Fiske Kvande som pirket inn ballen etter en god bevegelse mot første stolpe. Fotball trenger ikke være vanskeligere enn det.

Etter scoringen åpnet kampen seg mer opp, og like tydelig som at Tomrefjord levde fint med å ligge litt bakpå på stillingen 0-0, var det at hjemmelaget ikke aktet å tape denne kampen. Tomrefjord ønsket stadig mer offensivt og kampen åpnet seg mer og mer opp.

(Det er i dette tidsrommet av kampen litt usikkerhet rundt kampbildet siden referentens tjenester ble rekvirert til tørking av gulp og byssing, men undertegnede fikk med seg det siste kvarteret.)

Punkterte nesten kampen – gikk på overtidssmell
Og akkurat i det uret passerte 80 spilte minutter vartet Tomrefjord-keeper Sander Dahle opp med en feberredning på strek etter Frikk Talgø nok en gang kom seg forbi på sin høyreside. Det som kunne blitt spikeren i kista fra Sander Smevoll endte i stedet opp som en oppkvikker for hjemmelaget.

Tomrefjord tok mer og mer over de siste ti minuttene av kampen og Surnadal ble presset stadig lengre bak. Hjemmelagets sjanser ble stadig større, men da Vegar Brøske reddet på strek med 92:30 trodde nok de fleste at de blå ville kjøre hjem med alle tre poengene.

Dessverre for Surnadal ble presset for sterkt på den påfølgende corneren. Surnadal fikk først klarert, men ballen ble lempet inn igjen. Surnadals-keeper Torstein Snekvik traff ikke godt nok på sin boksing og da uret viste 93:04 kunne Tomrefjords Henrik Tomren plassere ballen i krysset fra snaue ti meter. Snekvik var etter ballen, men rakk ikke helt opp. Det ble omtrent det siste som skjedde av interesse, og seks minutter på overtid blåste dommer Eirik Hyldbakk Furu av kampen. Slutt, 1-1.

– En bra vårsesong
I en kommentar til Trollheimsporten uttaler trener Webjørn Holten følgende:
– Det er surt å ikke få med seg tre poeng når vi er så nære. Samtidig er det greit nok med uavgjort borte mot Tomrefjord. Vi bør kanskje avgjøre det i førsteomgang, men samtidig kunne vi sluppet inn flere i andre.

– Egentlig står vi godt i store deler av kampen, men dessverre blir vi slitne og klarer ikke stå helt inn. Uansett: ett tap, to uavgjorte og resten seire er en bra vårsesong. Og vi står sterkere utover høsten, lyder Holtens ord til de jagende lag bak på tabellen.

Se tabellen HER.

Surnadal startet slik: Torstein Snekvik; Håkon Bredesen, Lars Mogstad, Vegar Brøske, Tore Bæverfjord; Sindre Hyldbakk Kvande, Stein Todalshaug, Viljar Fiske Kvande; Sander Smevoll, Arnstein Aasbø, Sindre Fiske

Benk: Vidar Humberset, Anders Trønsdal Røen, Jonas Jordet Bergem, Sander Dahle-Fiske, Frikk Hauglann Talgø, Vegard Gjul, Adrian Bjørseth Svensli