Det synlige beviset på at Eiksenteret i Surnadal, med juridisk navn Midt-Norge Maskinsenter AS, er Miljøfyrtårn.

Eiksenteret har blitt Miljøfyrtårn

Fredag fikk Eiksenteret i Surnadal besøk av gratulanter fra Surnadal kommune, med ordføreren i spissen. Anledningen var at bedriften har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn, og da var det på sin plass med en liten feiring.

Publisert

Miljøfyrtårn er den mest brukte sertifiseringsordninga for miljøarbeid i små og mellomstore bedrifter, med både generelle krav og spesifikke bransjekrav.

– Sertifiseringen er et konkurransefortrinn, og det er et godt verktøy i anbudsprosesser, sier Olav Mogstad hos Eiksenteret.

Han tilføyer at en slik sertifisering gjerne er et ønske i anbudsprosesser, og det blir stadig oftere et krav.

Ordfører Margrethe Svinvik overrekker Miljøfyrtårn-skilt og blomster til Jon Magne Sæter, Ove Øye og Olav Mogstad hos Eiksenteret.

Mogstad har vært ansvarlig for prosessen for å oppnå sertifiseringen. Det er et sett med kriterier som skal oppfylles. Det innebærer blant annet at man må sørge for å ha gode leverandører som drives etisk forsvarlig. Avfallshåndtering og energiforbruk er også svært viktig i dette arbeidet.

Som Miljøfyrtårn kan ikke bedriften hvile på laurbærene. De må fortsette det gode arbeidet framover, sette ting i system og fortsette å forbedre seg i henhold til kriteriene som blir satt. Hvert tredje år er det revisjon på ordningen. Da må bedriften vise at de fortsatt jobber med miljøkravene, og at de har videre planer for arbeidet.

Olav Mogstad forteller at han fikk ei lang liste med over hundre kriterier som skulle oppfylles da prosessen startet. Det kunne virke litt voldsomt, men det viste seg at det meste av kravene allerede var oppfylt.

– Vi hadde orden på det aller meste fra før. Det var "kjøle gøttj". Vi måtte bare få dokumentert det, og få satt ting litt mer i system, så var vi der, sier han, og legger til:

– Dette gjør at vi kan bli enda bedre på sikkerhet, trivsel og påvirkning på miljøet. Det ser vi på som veldig positivt.

Kommunen spanderte kake.

Bærekraft er et viktig tema som også Surnadal kommune jobber mye med.

– Vi er stolte over å ha slike bedrifter i kommunen, sa kommunalsjef Karin Halle under overrekkelsen.

Powered by Labrador CMS