Utflytta rindaling Idun Fivelstad (t. v.) og Eir Fivelstad (t. h.) fra Malvik puttet inn et gresskarskjærerkurs på rindalstur

Årets gresskarkurs på Dalalåven

Tradisjonen tro var det kurs i gresskarutskjæring på Dalalåven. Søndag møtte til sammen 24 ivrige gresskarelever opp for å få kyndig veiledning av kunstneren.

Publisert Sist oppdatert

På dagens siste kurs møter vi ti ivrige gresskarkunstnere in spe ivrig opptatt søndag kveld.

-Ti er i grunnen passe, sier Inga Dalsegg. Jeg har hatt kurs med opp til 20 deltakere, men det ble for travelt når jeg skulle hjelpe alle.

Gresskarkursene til Inga er populære. Fra midten av oktober turnerer hun rundt som kursinstruktør. Tidligere har hun dtatt over hele landet, men i år har hun valgt å begrense seg til Møre og Romsdal og Trøndelag. Det går for mye tid bort i reising.

Ronja Lillegård Bakk
6 år gamle Sofie Nervik Nergård skar ut sitt aller første gresskar
Arian Nyheim (fremst) og Steinar Senberg tok turen fra Surnadal og Kvenna. Det var Arians 3. gang og Steinars 2. gang på gresskarskjærerkurs

Startet på kjøkkenet

Hun holder ordinære kurs med påmelding, men det er også mange grupper som bestiller kurs, for eksempel firma, klubber og vennegjenger. Og det var nettopp i sin egen vennegruppe kursene til Inga startet.

-Jeg begynte på kjøkkenbordet hjemme med venner. Etter hvert ble det så populært at jeg måtte dele opp i flere grupper. Etter hvert som mange begynte å få barn, ble det litt for fullt på det lille kjøkkenet mitt, og da jeg fikk i stand Dalalåven flyttet jeg kursene hit.

Full aktivitet rundt bordet på Dalalåven
Gunn Signe Dønnem og Dries Syen satset på motiv fra Darculafilm

Inga forteller at hun er den eneste i landet som tilbyr akkurat denne typen kurs. Dermed er det stor etterspørsel, og hun har allerede bookinger for 2023. Etter hvert har hun blitt kjent gjennom hele landet gjennom deltagelser i fjernsyn og radio, senest i God morgen Norge på tv 2 så sent somm forrige uke. Spesielt har hun i høst fått stor respons for et gresskar med dronning Elisabeth.

Dronning Elisabeth til venstre. Til høyre Daemon Targaryen fra serien House of Dragons
Powered by Labrador CMS