Hans Torslett

Debuterte med 4. plass i NM i bueskyting

Publisert Sist oppdatert

Hans Torslett (52) fra Surnadal har i helga deltatt i NM i bueskyting for aller første gang. Torslett deltok i klassen 3D langbue, og endte til slutt på 4. plass.

Konkurransen ble arrangert i Tveitedalen i Utåker, Kvinnherad.

Torslett har en hel haug med medaljer og pokaler fra nasjonale og internasjonale mesterskap i skyting med svartkrutt. Så sent som i januar i år bestemte han seg for å starte med bueskyting, og i sommer ble han tatt ut på landslaget.

- Jeg er meget godt fornøyd med å havne på 4. plass i mitt første NM i bueskyting. Jeg møtte skyttere som har gjort det bra i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Det var god læring for meg, og jeg var ikke langt unna å havne på pallen, sier Torslett.

Sikter høyt

Surnadalingen har klare ambisjoner om å ta medaljer i NM, og ikke minst kvalifisere seg til internasjonale mesterskap i 2022.

- Jeg har deltatt i internasjonale konkurranser i svartkrutt, og vet en del om hva som kreves. Samtidig vet jeg også hvor artig det er, og det motiverer meg til å trene for å nå målene mine, sier han.

Torslett er Surnadal ILs eneste aktive deltaker i bueskyting, men han har flere gode treningskamerater.

- Miljøet er lite, men jeg får likevel trent godt. Vi har gode treningsforhold på Kvanne, og jeg får mye hjelp og støtte fra Ronny Edvardsen som har vært aktiv i sporten. Jeg samarbeider også godt med klubben i Kristiansund, og ikke minst får jeg mye støtte fra Lars Erik Amundsen fra Røros som er min mentor, sier Torslett.

Hvis alt går etter planen skal Torslett delta i feltstevne i Oslo kommende helg.

- Det er med et lite forbehold. Jeg får dose to av Covid-vaksina fredag, og hører at flere kan bli litt sjaber dagen etterpå. Vi får se hvordan det blir, og krysser fingrene for at jeg ikke får noen reaksjoner, sier han.

Imponerende medaljerekke fra skyting med svartkrutt
Powered by Labrador CMS