Gode tider i byggebransjen

Ordrebøkene er fulle

Byggmester Kåre Bævre har drevet snekkerfirma i mange år. Da han nærmet seg pensjonsalder, og ville legge ned bedriften, startet sønnen Kay Roger opp en ny bedrift sammen fem av de ansatte i farens firma. BKB så dagens lys i september 2020.

Publisert Sist oppdatert

I dag har de ni ansatte snekkere. Kay Roger Bævre er daglig leder, men faren Kåre er fortsatt med.

– Han er ute og snekrer, det er der han trives best. Og så fungerer han som en konsulent for oss. Han har drevet med dette i mange år, og sitter inne med mye kunnskap, sier Kay Roger Bævre.

De har nylig tatt i bruk nytt møtelokale på Syltøran.

–Da det ble lockdown i fjor vår, benyttet vi anledningen til å bygge møterom i flukt med lageret, sier Bævre.

– Lageret har vært her en stund, men nå har vi mulighet til å ta imot kunder i lokalet her.

Han møter ofte kunder hjemme hos dem på kveldstid også.

– Folk jobber ofte på dagtid, og da stiller vi på andre tider av døgnet. Man må kunne være fleksibel i denne bransjen, sier han.

Oppsving med koronaen

BKB har ikke opplevd noen negative virkninger av koronaen. De er i en av bransjene som er heldig stilt i koronasituasjonen, og så ikke mørkt på å starte opp med nytt firma i fjor høst.

– Vi har ikke merket noen ulemper. Det har heller vært mer å gjøre. Folk blir gående hjemme, og ser på det som skulle vært gjort. Ofte kan eller vil de ikke å gjøre det sjøl, og der er det vi kommer inn, sier Bævre.

Han er ikke redd for å gå tom for arbeid med det første.

– Vi får nye forespørsel hele tiden, og har ordrebøkene fulle i alle fall fram til ferien, sier han.

Full pakke

BKB tar på seg både renovasjon og nybygg. Best liker de å jobbe med nybygg. Bævre forteller at de har eget tegneprogram, og kan være med på prosessen fra idè til nøkkelferdig hus. De meste kjøper de gjennom Byggmakker. Da har de bare en leverandør å forholde seg til.

– Det er viktig for oss å handle lokalt, sier Bævre.

Akkurat nå har bedriften to elever fra videregående hos seg på praksis i to uker. Dette gjør de hvert år. De har også en lærling.

– Vi hjelper gjerne nye fagfolk inn i bransjen. Det er helt nødvendig for rekrutteringen, sier Bævre.