ANNONSE Bøfjorden Sjøbruksmuseum:
Bacalao-dag
Kleppfiskkultur i full skala står på søndagens meny for museet i Bøfjorden.
«Buakokkå» May Iren Dønheim Hovde serverer bacalao til middag - ekte nordmørskost med internasjonale tradisjonar. Attåt middagen er det kaffe å få kjøpt.
Slofarten og fiskberga
Dagens biletkåseri er i tråd med menyen. Historielaget tek for seg den såkalla slofarten - der seglskutene frakta skrei (på spansk: «bacalao») frå Nord-Norge til kleppfiskberga på Nordmøre.
Bernt Bøe viser foto av «Svanhild», «Embla» og andre seglarar. Skipperveteran Inge Dønheim supplerer med fagkunnskap – m.a. frå si fartstid med «Anne Margrethe». Anekdoter om skuter og mannskap krydrar kåseriet.
Ein tek også for seg arbeidet på fiskberga og kleppfiskeksporten – med lokale ringvirkningar.
Kyrkjeskuter
Skuter frå nokre av kyrkjene våre svippar kanskje innom programmet. Her er både Tordenskjolds fregattar og nordmørsfæringar representerte. Ein sjeldan omtala skipstradisjon med sine eigne historier.