Pressemelding fra Arbeiderpartiets Stortingsgruppe:

Per Vidar Kjølmoen, Arbeiderpartiet, Møre og Romsdal
Per Vidar Kjølmoen, Arbeiderpartiet, Møre og Romsdal

- Et historisk godt oppgjør for trygg matberedskap i urolige tider

- Jeg er glad for at Staten og begge jordbruksorganisasjonene er blitt enige om en jordbruksavtale. Det gir et godt grunnlag for å skape vekst og ny optimisme i jordbruket hele Norge, sier Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson Per Vidar Kjølmoen.

Partene er enige om tiltak som gir en samlet økning i inntektsmulighetene for 2022 og 2023 på 10,9 milliarder kroner. Målprisene blir økt med nær 1,5 milliarder kroner, hvorav 1,2 milliarder får effekt i 2022. Samtlige produksjoner får med denne avtalen betydelig økte inntektsmuligheter, og tetting av inntektsgapet starter allerede i 2022.

- Dette er et historisk godt oppgjør og et betydelig bidrag for å skape trygghet for norsk matvareberedskap i svært urolige tider, sier Kjølmoen.

Han understreker at Arbeiderpartiet vil ha et jordbruk som er bærekraftig og klimavennlig, og som sikrer god dyrevelferd, mattrygghet og sikker matforsyning. Krigen i Ukraina og økte kostnader gjør det enda viktigere at vi produserer mer mat i eget land, påpeker han.

- Arbeiderpartiet og Senterpartiet prioriterer norsk jordbruk høyere i ett oppgjør enn Høyre og Frp samlet var villig til i løpet av åtte år. Det sier litt om den dramatiske kursendringa som nå skjer, noe som er helt nødvendig for å sikre norsk matproduksjon over hele landet, avslutter Kjølmoen.

Powered by Labrador CMS