3 nye eneboliger i nordre del av Selbrekka bader i februarsol. Disse er enten er nylig innflyttet eller snart innflyttings klar.

Apriliadamens formiddagstur til Seljebrekka

Bildeglimt fra Rindals nyeste byggefelt i februarsol.

Publisert Sist oppdatert
Fredag var en sånn dag, jeg bare måtte ut og ta bilder. Nysnø og sol. Du kan kjenne at sola varmer opp en frossen vinterskrott.

Dette huset var det første som ble bygd i Seljebrekka. Kanskje valgte byggherren denne tomta fordi han kan se hjem til barndomsheimen?


Mørketida er ei tung tid for mange. "Gyda" og hennes litt for mange likesinnede, har denne vinteren gjort det tyngre for mange. Jeg tyr til lyslampe i mørketida, ford jeg synes det gjør meg litt mindre trøtt om vinteren. I dag hadde sola, min naturlige lyslampe slått seg på!

Vanligvis er jeg ganske treg med å komme meg ut om dagene, men i dag måtte jeg komme meg ut mens sola var oppe. Turen i dag gikk om Rindals nyeste byggefelt, Seljebrekka.

Denne eneboligen har utsikt mot Honnstadknyken og Rindal Kirke.
Fra Seljebrekka ser du også Skåkleiva.
Framfor den nyinnflytta eneboligen er det ei solrik tomt, klar til å bygge på til våren.
Bildet er tatt fra enden på den sørligste blindveien i Seljebrekka. Du ser Urda og Hesten i Trollheimen helt til venstre i bildet. Dette er også et fint utgangpunkt for turer "Oppi Åsan".

I barndommen var det til Seljebrekka vi dro, når vi skulle plukke vårens første kvitveis. Jeg vil tro det er fine solforhold for de som har bygd seg hus i boligfeltet, de har sola fra den står opp over Løset'n og går ned over Skåkleiva. Selv på mørkeste vinteren ser de sola mellom Bolmtrollhøtta og Urda.

Jeg anbefaler Seljebrekka som alternativt utgangspunkt når du skal på tur "Oppi Åsan". Går du stien rett østover, kommer du til Kaldrå like ved Løften. Der er det stikryss hvor du kan velge å gå nedom Åsan direkte mot Igltjønna, Løsetskogsvegen mot Haraldhøtta, Sørløypa til Feiarskaret eller vårstien til Flåtten.

I følge kart fra Rindal Kommune var det i utgangspunktet 28 tomter til salgs i Seljebrekka, nå er hus på 10 av disse.

Utsikt mot Skåkleiva og Kjerklandet med presteboligen og Rindal Kirke.
Nå står fjøset på prestegården tomt og noe av beitemarka er blitt til boligfeltet Seljebrekka.
Skåkleiva.
Presteboligen og tårnet på Rindal Kirke.
Turen min ble avslutta med en deilig lunsj på 3 Venner og en god venninneprat.

PS! Jeg starta artikkelen med å skrive Selbrekka, men etter å ha sjekka med norgeskart.no, har jeg endra navnet til Seljebrekka.

Powered by Labrador CMS