Eli & Oles Adventskalender

Sande stadion,

Svar Luke 11

Dei to kjente sunndalssøstrene er Andrine (f.1993) og Ada (f.1995) Stolsmo Hegerberg. Mor deira heiter Gerd Stolsmo (f.1963)

Vinnarar av premiar i Luke 11:

Gave: Gavekort på 300 kroner, uttak av adventskrans/gravkrans hos Orkideen (Karen Oddnys)
Givar: Surnadal og Rindal begravelsesbyrå
Vinnar: Anita Sande

Gave: Gavekort på 200 kr hos Sport1 Rindal
Givar: B&B entreprenør AS
Vinnar:
Unni Grytbakk

Gave: Gavekasse med lyng- og sommerhonning
Givar: Bians Honning

Vinnar: Anna Ingeborg Nordvik

Kommentarar:

Hun heter Gerd Stolsmo, og jeg har spilt mange kamper både mot og med henne. Vi var ikke så glad i å spille mot henne, det var mange harde oppgjør mellom Troll og Sunndal, men hun var en tipptopp medspiller noen år i Trondheims-Ørn. - Berit Møkkelgård

Tror hun heter Gerd Stolsmo. (tror jeg har spilt fotball mot henne først på 80-tallet) 😃 Vi hadde noen treningskamper i Sunndalen tror jeg. Snøras og alle Rindalingen trakk seg unna, men Sunndalingan visste at det ikke var farlig. - Lisbet Stenbro

Mora til Hegerbergjentene fra Sunndal heter Gerd Stolsmo. Hun har skrevet boka «Fotballmamma» - Grete Aune Hovd

I dag blir det kviledag. I går hadde vi besøk av sønnefamilier på kakemann-baking. Ble mange kake-"personer". Det er vel oppfordret til personer istedet for menner. Er litt rart etter min mening, men dem om det. Mor til Ada og Andrine Hegerberg heter Gerd Stolsmo. - Åshild Langli

Denne gangen var det 85 rette svar.

Gerd Stolsmo har også ei fotballkarriere, først i Sunndal og etterkvart på Trondheims-Ørn. Eli har funne ein avvisnotis som viser at Gerd ikkje var enkel å stoppe på veg mot mål.

Faksimile fra artikelen som truleg er frå Tidens Krav i 1981: "Og så har det skjedd. For første gang er en damespiller i fotball på Nordmøre ilagt rødt kort og utvist fra damekamp"

Dette var under ein treningskamp mellom Troll og Sunndal tidleg om våren i 1981. Nytt av året var en regel som førte til rødt kort dersom siste forsvarer mot mål tok tak i trøya på angriperen. Troll sin sweeper hadde nok benytta seg av dette trikset tidlegare og glømte at du no ikkje slapp unna med berre frispark. Dermed vart Nordmøres første raude kort i damefotball ein realitet. Det ryktes at spelaren som måtte gå ut med rødt kort var May Ansnes, dermed vart det søstra Eva Ansnes som måtte inn i midtforsvaret saman med Lisbet Stenbro.

Faksimile frå Driva 28. april 1981 med reportajse frå same kamp. Driva hadde eit litt anna fokus enn TK.
I dag blir laget registrert på ein app. Dette er trenarens registrering av kampen i "Laglederboka" utgjeven av Norges Fotballforbund.

Kampen mot Sunndal IL var ein privatkamp før seriestart i 1981. Dette var andre sesongen Troll stilte med damelag. Første året var det Birger Skjølsvold med kallenavnet "Slettvold" som var trenar for Troll sitt damelag. Troll vart kretsmestrar første sesongen.

Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen
Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen
Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen
Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen
Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen
Bilder fra ein damekamp på Trollbanen i 1980. Fotograf: Jon Sveen

Allerede første sesongen er det ikkje noko å seie på stilen. Det er ukjent kva for kamp bilda til Jon Sveen er frå, men bilda viser god oppmøte frå publikum. Kanskje er bilda frå kampen mot Skaun, i avisreportasjen står det at Skaun-jentene spelte ufint.

Faksimile fra 1980, truleg avisa Sør-Trøndelag

.

Fotballsesongen vart avslutta med den tradisjonelle fotballfesten i Trollheim. Her er f.v. dametrenar Birger Skjølsvold, toppscorer på damelaget Anne Marie Storholt, og dei som var kåra til årets spelar på kvart sitt lag. Stein Olsvik, gutter, Eli Landsem, damer, og Olav Elshaug, herrer senior.
Frå fotballfesten oktober 1980 i Trollheim. F.v. Ingrid Romundstad, trenar Birger Skjølsvold, Berit Møkkelgård, Anne Marie Storholt og Jorun Løset.

.

Powered by Labrador CMS