Motstand i Storstuå

KIN Dansekompani leverte en imponerende danseforestilling torsdag kveld. Fredag står de på scenen igjen.

Publisert

Torsdag kveld inviterte KIN Dansekompani til danseforestilling i Storstuå. Forestillingen har fått navnet Motstand, og inneholder 16 numre. 14 av numrene er koreografert av danseelevene selv, mens de to resterende er koreografert av danselærer ved Surnadal og Rindal kulturskole, Stine Valde.

Etter endt forestilling takket dansekompaniet kulturskolen, lyd og lys og danselærer Stine Valde for all hjelp og støtte. De var glade for å endelig få lov til å stå på scenen sammen igjen. Valde skrøt deretter av danserne for den fine framførelsen. Å stå på scenen å danse i 52 minutter er en påkjennelse både mentalt og fysisk, og Valde mente det danserne leverte var en stor prestasjon.

KIN Dansekompani på scenen
KIN Dansekompani på scenen

For fire av danserne er dette den siste forestillingen de deltar i, i regi av Surnadal og Rindal kulturskole. Ine Fiske, Gunn Mari Våbenø, Kristin Bøklep å Mira Husby Bævre er nå ferdige på videregående i Surnadal, og reiser videre til høsten. Etter forestillingen kunne Ine Fiske på vegne av de fire forsikre om at årene ved kulturskolen kom til å sitte lenge selv om ferden gikk videre. Hun takket også danselærer Stine for det gode dansemiljøet som har vokst fram i Surnadal.

Kristin Bøklep, Gunn Mari Våbenø, Mira Husby Bævre og Ine Fiske
Kristin Bøklep, Gunn Mari Våbenø, Mira Husby Bævre og Ine Fiske

Fredag er siste framvisning av Motstand, og siste mulighet til å se disse fire danserne på scenen sammen for Surnadal og Rindal Kulturskole.

Powered by Labrador CMS