Svorka Installasjon

Fra venstre Ole Furuhaug (Faglig ansvarlig EKOM), Nils Heggem (Daglig leder), Anne Elin Øyen Løfald (Kundekoordinator) og Erik Landsem (Faglig ansvarlig installasjon)

- Her er det ingen lediggang

Publisert Sist oppdatert

1. oktober 2023 ble El-Co AS i Rindal og Real Installasjon på Orkanger slått sammen til en bedrift og dannet Svorka Installasjon. Real Installasjon var tunge innenfor fiber og bredbånd, og siden Svorka ønsket å ha étt installasjonsfirma i konsernet, ble disse to Svorkaeide bedriftene slått sammen. Fusjonen har tidligere vært omtalt i Trollheimsporten.

- Vi arbeidet hele 2023 for å gjøre klart til fusjonen, forteller Nils Heggem, daglig leder for Svorka Installasjon. 

I dag er de 31 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Rindal, en avdeling på Orkanger og montørstasjoner i Surnadal og Meldal.

- Forskjellen på en avdeling og montørstasjon er at avdelingen har en installatør - eller faglig ansvarlig som godkjenner alt arbeid og dokumentasjon, forteller Erik Landsem, faglig ansvarlig for elektrikerarbeid ved hovedkontoret i Rindal. Svorka Installasjon har to faglige ansvarlige for EKOM og to for elektrikerarbeid.

Ser frem til nye og moderne lokaler

Da leieavtalen for lokalene i El-Co bygget i Rindal sentrum gikk ut ved årsskiftet, måtte de finne midlertidige lokaler siden HOV-bygget, som de etter hvert skal inn i, ikke vil stå klart før i november i år. 

- Karstein Mauset i Rindal Næringspark tok imot oss med åpne armer, sier Nils Heggem. 

- Likevel ser vi frem til å kunne flytte inn i nye moderne lokaler, med kontorer og lager lokalisert på samme sted. 

Ole Furuhaug (til venstre) og Øyvind Dalen ved HOV bygget.

I det nye HOV-bygget vil de få ni kontorplasser, spiserom, møterom og lager. Dette vil da bli Svorka-bygget i Rindal, med muligheter for drop-in kontorer for alle som jobber i Svorka konsernet. Alle er enige om det er bra å være i Svorka konsernet.

- Svorka konsernet er en stor lokal aktør, eid av kommunene, og utbyttet fra konsernet går derved tilbake til eierkommunene, sier Nils Heggem. Og slik sett bidrar Svorka aktivt i lokalsamfunnet.

Bred kompetanse

- Svorka Installasjon besitter svært bred kompetanse, fortsetter Nils Heggem.

Med så bred kompetanse får de en imponerende tjenesteportefølje. I tillegg til at de har service-elektrikere for private hjem, har de en stor markedsandel innen industri og flere av de ansatte har utdanning innen automasjon.

De leverer solcellepaneler og ladestasjoner for El-biler. De har levert El- bil ladestasjoner hos YX Rindal, Best på Fannrem og på Valsøya. Neste store ladestasjonprosjekt er lastebil-lader hos Surnadal transport i Surnadal.
De har i tillegg tatt over både salg og montering av varmepumper.

10 av de ansatte har fagbrev innen telekommunikasjon og driver i hovedsak med bygging av fibernett for Svorka AS.

Svorka Installasjon utfører også kontroll av elektriske anlegg, både for private husstander, næring og landbruk, samt kontroll av brannslukkere og montering av brannalarmer. De har flere hundre kunder som de utfører kontroll av brannalarmanlegg for. På strekningen Frosta - Vestnes har de rundt 500 kunder innenfor kontroll av elektriske anlegg. 

Gode kunder og samarbeidspartnere

Talgø og Pipelife Norge As er store og gode kunder for Svorka installasjon. I tillegg har de en montør så godt som fast hos Letthus AS på Stokkøyan.
Svorka Installasjon har et godt samarbeid med Elotec AS. De er en stor innovativ bedrift på Oppdal som produserer brannalarmanlegg.

Eirik Mogset og Jorunn Fiske var hos Letthus denne dagen, i ferd med å installere elektriske komponenter i hytter som skal leveres til Telia. Eirik har vært ansatt i El-Co AS siden 2015, Jorunn begynte som lærling i 2021 og etter å ha fullført fagbrevet høsten 2023 fikk hun fast jobb hos Svorka Installasjon. Begge trives godt i firmaet.

- Jeg har vel vært med å installere ca. 70 slike Telia-hytter, sier Eirik Mogset. 

Jorunn Fiske jobber mer hos privatkunder, men var innom Letthus denne dagen.

Mann og dame foran en hytte med elektrisk installasjon
Eirik Mogset og Jorunn Fiske installerer elektriske komponenter i Telia-hytte hos Letthus AS.

Utfordrende oppstart

- Å fusjonere fra to til en installasjonsbedrift fra 1.oktober var nok mer arbeid enn forventet, sier Nils Heggem, siden organisasjonen er spredt og det var mange nye kompetanseområder i forhold til det som gamle El-Co AS drev med. 

- Med en slik bredde ble det mange nye fagprogrammer og systemer. 

På tross av dette har alle de 31 ansatte vært i full aktivitet gjennom hele prosessen.

- Her er det ingen lediggang, sier Ole Furuhaug, som er fagansvarlig for EKOM ved hovedkontoret i Rindal.

Rett etter ferien skal de begynne installasjon på nybygget på HOV.

- Et moderne bygg med gode kontorfasiliteter og leiligheter med meget flott beliggenhet, sier Ole Furuhaug videre.

- Svært positivt at det blir gjenreist etter brannen, og at det nå er lokale firma og lokale krefter som har arbeidet på bygget.

Powered by Labrador CMS