12335 Austigard-P fotografert og klar for å spre sine gener!

Ny seminokse fra Austigard Bævre i Surnadal

Publisert

Det er ikke lenge siden det var okser fra Surnadal i oksekatalogen til Geno, men nå har det altså kommet en til! Leif Roar og John L. Bævre har klart å få levert enda en seminokse som skal produsere sæd, som Geno skal distribuere. 

Se presentasjon om de forrige oksene fra Surnadal her

Oksen Austigard- P ble født i Austigard Bævre 05.04.22. Allerede før han var født var Geno interessert i kalven. Etter fødsel ble en gentest sendt inn og interessen var vedvarende. I juli samme år kom en lastebil fra Geno og hentet oksekalven. Dette var begynnelsen på en spennende ventetid for oppdretterne . Selv om kalven er kjøpt av Geno er det er ikke helt sikkert at kalven blir til en framtidig seminokse. Uforventede hendelser kan oppstå, slik som at den skader seg, ikke får til å produsere sæd eller at den har et dårlig lynne. 

12335 Austigard-P ved avreise til Geno juli 2022.

Oksen 12335 Austigard-P gikk gjennom det siste nåløyet og ble seminokse. P-en i navnet hans betyr at han er heterozygot kollet, det vil si at han er kollet(uten horn), men har hornanlegget. Hvis man ser på bilde av Austigard-P som voksen kan man se at han har noe som ligner på horn, men som er løse og ikke vokser oppover. 

Sædestråene har kommet i dunkene over hele landet  og er tilgjengelig  i vanlig sæd og sperm vital (sæd som lever lengre inne i kua, som kan øke sjansen for drektig hvis man er usikker på tidspunkt for inseminering).  Han er en jevn okse, som kan gi avkom med mye melk og fine jur. Han kan gi litt store kalver og bør brukes på voksne kyr. 

Austigard- P sin mor 2264 Daniella fikk Austigard-P som sin første kalv. Hun har nå fått en kalv til, dette også en oksekalv.  Leif Roar Bævre beskriver oksemor 2264 Daniella som ei kontaktsøkende og aktiv ku som melker godt.

John L. Bævre og 2264 Daniella.
Powered by Labrador CMS