Jørgen Sundal tok en kjempe på 16,2 kg på Mogstad

Kjempestart på årets laksefiskesesong i Surna

Endelig ble det klart for årets fiskesesong i Surna, til glede for mange ivrige fiskere. Noen var heldige og fikk dratt sin første laks for sesongen allerede i natt.

Publisert Sist oppdatert

Kl. 12:00 i natt gikk startraketten opp på Brekkøya Camping i Surnadal. Campingeier Gerald Grewe hadde gleden av å tenne lunta for fjerde sesong på rad. Mange spente laksefiskere og tilskuere hadde tatt turen denne vindstille, lune juninatten.

Elva var per kl. 12:00 på ca. 50 kubikk, noe som ikke er så veldig mye vann. En del av både de lokale og tilreisende fiskerne hadde planer om å la fiskestanga stå til det ble flo rundt kl. 05:00. Andre kastet ivrig ut både flue, sluk og dupp så fort klokka slo midnatt. Dette fikk de belønning for.

Kl. 00:40 ble trolig den første laksen dratt opp i Pellhølen. Ole Andreas Andersen fra Moelv har vært i Surna og fisket i fem sesonger. Laksen han dro opp i natt var rund og fin, og veide så mye som 7,1 kg.

Samme timen ble det dratt opp en kjempelaks på Mogstad. Jørgen Sundal fra Åheim kunne juble for et eksemplar på hele 16,2 kg. Han kunne dele at dette er andre året han fisker i Surna, og at denne fisken var ny personlig rekord. Laksen hadde lus, så den var nok nygått.

Rundt samme tid ble enda en laks tatt på Røv på Vindøla Camping. Jostein Kaldvansvik fra Malmefjorden har vært i Surna på fisking siden han var 5 år gammel. Laksen han fikk dratt på land i natt var på hele 12,3 kg.

Årets laksefiskesesong har fått en kjempestart, og du kan følge med videre på elvas fangst på laksebørsen.

Gerald Grewe tenner lunta på raketten som markerer starten på fiskesesongen
Ole Andreas Andersen med laksen på 7,1 kg
Jørgen Sundal med sin laks på 16,2 kg
Jostein Kaldvansvik med sin laks på 12,3 kg
Powered by Labrador CMS