Jon Arne Mogstad

Kunst over flere generasjoner

Fredag var det klart for åpning av Vårsøghelgas andre kunstutstilling, denne gangen i Kulturhuset. Her møter vi både godt veletablerte og ferske kunstnere.

Publisert

Inne i galleri Finstua presenterer trespannet Jon Arne Mogstad, Jeremy Welsh og Trond Lossius maleri, film og lyd. Mogstad stiller ut malerier med særdeles lokal motiver, nemlig fra utsikten på balkongen hjemme på Grimsmoen. Vi kjenner igjen både Hjelmen og Syltnebba. Himmelen er framtredende på bildene.

-Jeg er mest interessert i himmelen, men må ha med en liten landstripe nederst, sa Mogstad da han åpnet utstillingen.

Jeremy Welsh og Trond Lossius sitt bidrag, har også lokalt tilsnitt. De fleste opptakene er fra Surnadal.

Unge talenter. Fra venstre Elisa Brunke, Anne Marta Dannevig, Kirsten Marie Nordvik og Synnøve Nordvik. Solvår Berg var ikke til stede da bildet ble tatt.

I foajeen har fem unge kunstnere fått plass. Elisa Brunke, Marta Sofie Dannevig, Solvår Berg og Søstrene Synnøve og Kirsten Marie Nordvik viser fram både maleri, blyanttegninger og digital kunst. Alle er tidligere er elever ved kulturskole, men har fortsatt å male og tegne på egen hånd. Og det forstår vi godt, for her er det mye talent. Det er gledelig å se at det spirer og gror i kunstmiljøet i Surnadal.

Powered by Labrador CMS