ANNONSE: Kyrkja i Surnadal

Vokalist
Toril Stendahl

Lyden av kirken

Konsert i Mo kyrkje 10. november

Fredag 10. og søndag 12. november er det konserter i Mo kyrkje og Straumsnes kyrkje med prosjektet «Lyden av kirken» - med orgel, gitarer, elektronikk og vokal. Med surround lydoppsett, svevende klanger og skiftende lydlandskaper, bruker vi kirkerommets inventar som lydkilder. 

Ensemblet består av Wenche-Helene Fossen (orgel/fløyter), Asbjørn Berson (gitarer/elektronikk/vokal) og sokneprest i Tingvoll kirke, Torill Stendahl (vokal/perkusjon/elektronikk).

Gitarist
Asbjørn Berson

«Lyden av kirken» er en konsert der selve kirkebygget spiller! Den røde tråden i komposisjonen er lyder fra kirkerommet og de assosiasjonene de skaper. Det kan være lyder av mennesker som kommer inn i til gudstjeneste, lyden fra salmebøker som åpnes og lukkes, vann som helles i døpefonten, gjenklang av sang fra menigheten, lav visken fra mennesker som ber, lyden fra klokker som kimer, og toner fra kirkeorgelet. 

Bilde av organist
Wenche Helene Fossen

Kirken er en bygning som følger mennesker fra vugge til grav, og er et av de få rommene i samfunnet vårt der gledesfylte milepæler og dype sorger deler samme arena. Med denne konserten ønsker vi å knytte an til både slike store livshendelser og de mer prosaiske arenaene som kirken rommer. Samtidig ønsker vi å vise hvordan lydene som skapes i dette rommet kan gjentas og bearbeides slik at de får en musikalsk egenverdi. Odd Erik Stendahl holder fotoutstillingen «Stille lyd» i forbindelse med konserten. 

Motivene er i tillegg til Mo og Straumsnes kyrkjer, hentet fra ulike kirker hvor konserten har vært arrangert. Odd Erik har øye for detaljer og symboler som uttrykker genuine særtrekk ved de ulike kirkerommene.

ANNONSE:

Plakat " Lyden av kirken"
Powered by Labrador CMS