Minifestival på Rindal skimuseum:

Det ferske bandet Birkeland spiller countryinspirert distriktsrock. Lørdag spiller de på museumstunet i Rindal.

Håper på magisk stemning på museumstunet

Publisert Sist oppdatert

Kommende lørdag blir det minifestival på tunet på Rindal skimuseum. Det blir konserter både med Rasmus og verdens beste band og med Birkeland. Det blir også vimpelverkstad, såpebobler, konkurranser og mange andre familieaktiviteter.

Verdens beste band

Rasmus og verdens beste band er aktuell som fersk vinner av Spellemannsprisen for 2022 i kategorien beste barneplate med plata Tunga på gjerdet. Arrangørene er glade for å få besøk av favorittbandet til alle norske barn, og voksne som har vokst opp med Knutsen & Ludvigsen. Bandet består av Rasmus Rhode, Kriss Stemland og Morten B. Stai. Bandet har solgt over 20.000 plater og turnert Norge rundt. De har laget musikal til Trøndelag Teater, musikk til NRK Super, og eget opplegg til Den kulturelle skolesekken. Bandet starter moroa med konsert for hele familien på dagen lørdag.

Fire menn med diverse barneleker ved et stupetårn
Rasmus og verdens beste band.

Med det nystartete bandet Birkeland har Jonas Skybakmoen med seg musikalske krefter som Jo Sverre Sande, Gjermund Landrø, Terje Uv og Richard Sagen. Birkeland ble lansert tidligere i vår. De spiller countryinspirert distriktsrock med egne låter på trøndersk dialekt. Jonas Skybakmoen og Terje Uv har blant annet bakgrunn fra bandet Johndoe, Germund Landrø fra Gåte og New Violators, Richard Sagen fra Cute Crash Combo, og Jo Sverre som soloartist.

Bandet har hatt base i Meldal, der de har gjort seg klare for konsert- og studiovirksomhet. Birkeland har tatt navn etter småbruket der Skybakmoen nå bor i Meldal. Også Oppdal, Rindal, Rennebu og Meråker er representert i bandet, som gjør sine aller første konserter denne sommeren. Nylig spilte de på Storåsfestivalen.

Ekstra stas å spille på hjemmebane

Jo Sverre gleder han seg til å spille flere konserter med bandet, og ikke minst på hjemmebane i Rindal. Han har spilt konsert på museumstunet før, som soloartist.

En man som sitter og spiller på et et tangentinstrument.
Jo Sverre har spilt på Rindal skimuseum før. Nå er han med i bandet Birkeland.

– Det var stas å bli spurt av Jonas om å bli med i et helt nytt band. Jeg har holdt på med mitt eget soloprosjekt på fulltid i seks år, og syntes derfor det hørtes gøy og spennende ut å gjøre noe annet ved siden av, sier Jo Sverre, og fortsetter:

– Vi har nå øvd i et halvt års tid, og er derfor veldig gira på å komme skikkelig i gang med å spille konserter! Det blir for egen del selvfølgelig ekstra stas å gjøre dette på hjemmebane. Håper mange tar turen til museumstunet i godværet!

Gleder seg til festivalstemning på tunet

Rindal skimuseum er perfekt egnet for en liten sommerfestival, synes Bodil Børset, som er avdelingsleder ved Rindal skimuseum.

– Det er et veldig fint område for å få til god festivalstemning, på tvers av generasjoner. Det var magisk stemning på skolemarkedet i vår, og det har vi også hatt tidligere med vandrefestival og Vamp-konsert, blant annet, sier hun, og fortsetter:

– De banda som kommer i helga er veldig gode konsertband. Birkeland har klart å samlet eliten av musikere i området her, og det er moro at de velger å holde en av de første konsertene sine hos oss. Rasmus og verdens beste band vet vi jo er verdens beste band, for barn. Så dette blir bra, dette gleder vi oss til!

På festivalområdet blir det rigget til med mange forskjellige familieaktiviteter og moro for barna, som ansiktsmaling, såpebobleverksted, svampekasting og mye mer. Avdelingslederen håper at dette får fram den gode følelsen igjen, for museet vil gjerne gjøre mer av dette senere også.

Minifestivalen på skimuseet er støttet av 150-årsjubilanten Rindal Sparebank i samarbeid med Kulturforum og Rindal Skimuseums Venneforening

Powered by Labrador CMS