Øyvind Sandum og Roger Tallroth.

Tradisjonshelg i Rindal: Tjuvstart-konserten er flytta til 3 Venner

Første helg på februar arrangeres verdens minste festival «Tradisjonshelg – med fortida inn i framtida» i Rindal. Festivalen setter søkelys på lokal tradisjonsmusikk, dans, tradisjonskost og ikke minst gode historier, skriver arrangøren, Trøen Kammersmusikk, i ei pressemelding.

Det blir mange arrangement rundt om i kommunen denne helga, og i tida framover presenterer vi arrangementene og noen av artistene som bidrar. «Tradisjonshelg» er det første arrangementet som Rindalsbanken støtter i jubileumsåret.

Tjuvstart på 3 Venner

28. januar tjuvstarter festivalen med dobbeltkonsert. Denne skulle være i lavvoen til iTrollheimen, på Trollheimstunet, men er nå flytta til 3 Venner på grunn av værmeldingene. Artistene denne kvelden er ingen ringere enn plateaktuelle Sandum/Tallroth og visekunstneren Trond Helge Johnsen som har med seg rindaling og supergitarist Jo Ranheim.

Sandum/Tallroth er to veletablerte musikere innenfor folkemusikksjangeren. Duoen består av Øyvind Sandum (trekkspill/durspill) og Roger Tallroth (gitarer). Plata som slippes fredag 20. januar er med musikk som er laga av Øyvind Sandum, men som Roger Tallroth har sett et sterkt preg på. Her får du høre godt samspill mellom to eminente utøvere på sine instrument.

Øyvind Sandum, som er bosatt i Oppdal, er en av Norges desidert beste utøvere på torader og trekkspill og er en nestor innen norske folkemusikk. Roger Tallroth er en av Sveriges mest ettertrakta gitarister og har spilt med «alle».

Trond Helge Johnsen.

Trond Helge Johnsen er artisten som har noe ekte å fortelle oss og ga ut sitt debutalbum "Under huden" i 2020 og «Dans på Nevroser» i 2022. Historien om Trond Helge Johnsen er både forunderlig og sterk. Han blir betegnet som et løvetannbarn, en survivor som spirer gjennom asfalt og likevel blomstrer tross vanskelige oppvekstforhold på barnehjem, og problemer senere i livet.

Men det var før, det. Trond Helge er i dag en etablert sanger som blir hyllet av fremstående norske kolleger som omtaler han som en fantastisk formidler - en artist de tror på, utrustet med en gudbenådet stemme. Trond Helge er mann for å gripe det norske publikum med sin sterke historie. I 2019 debuterte han med singelen «En rastløs sjel», og fulgte opp med duetten "Morgentroll" sammen med Henning Kvitnes. Høsten 2022 hadde han egen konsert i Olavshallen og reiser land og strand rundt med sin vakre og ettertenksomme visekunst! Ofte, som i lavvoen, med rindalingen Jo Ranheim på gitar.

Mangslungent og nært

Trøen kammersmusikk satser på å arrangere konserter der publikum har nærhet til artistene. Nærheten gjør at man som publikum blir dratt med på en helt annen måte en på store scener. Under Tradisjonshelga brukes flere av de fine forsamlingshusene vi har i Rindal til konserter og dans.

ANNONSE:

Tradisjonshelg – med fortida inn i framtida

"Tjuvstart" med Sandum/Tallroth & Trond Helge Johnsen/Jo Ranheim, i lavvoen på Trollheimstunet.

Lørdag 28. januar kl 20.00

Kjøp billetter her

Powered by Labrador CMS