Julekonserter med VOX og Kor Gøttj i helga

VOX og Kor Gøttj i Rindal kirke søndag.

Sammen er vi sterke(st)

Publisert Sist oppdatert

VOX har invitert Kor Gøttj til å bli med på julekonsert. Det resulterte til et samarbeid som ga full uttelling både i Øye kirke lørdag og i Rindal kirke på søndag. De viste virkelig hva de er gode for både hver for seg og sammen.

Pangstart

På søndag er det ennå bitende kaldt som det har vært hele helgen. Bak juletreet i Rindal kirke ser man frost på vindusrutene, men inne er det godt og varmt.

Forventningene er store etter lørdagens suksess i en fullsatt Øye kirke.

Lydtekniker Frank sPoon Botten og musikerne er på plass, og småpraten på kirkebenkene stilner når dirigent Erkki Morten Klami reiser seg opp fra første benk.

17 korister i Kor Gøttj stiller seg opp i trappen foran alteret, Hedda Hansen Berg setter konsertens første tone med flygelet, og vi hører at VOX stemmer i med "Det hev ei rose sprunge" oppe fra galleriet. Rett etter "svarer" Kor gøttj fra trappa med "The rose" og så er vi i gang.

Korene synger vekselsvis mot hverandre gjennom hele sangen(e), et nydelig oppsett og en utmerket fremførelse av begge korene. De setter standarden fra første stund, og dirigent Erkki Morten imponerer med å holde full oversikt og tydelig styre korene gjennom nummeret, etter sitt knappe år som dirigent.

Samstemte naboer

VOX er representert med 18 korister i dag. Mens de går ned fra galleriet og plasserer seg sammen med Kor Gøttj, spiller musikerne forsiktig. Dagrun Løset bytter med Erkki Morten.

Dagrun var med og startet Kor Gøttj for 20 år siden, og har dirigert dem siden. Den erfarne dirigenten loser det nå fordoblede koret stødig gjennom "Home for Christmas" hvor Toril Moe stepper inn som vikar for solisten, noe hun tar på strak arm. Selv om det ble omrokkeringer, er det tydelig at alt klaffer der koristene står og smiler og koser seg under sangen.

Mange perler

VOX tar noen sanger alene som "Walking in the Air", "Nå kommer jula hit" hvor Toril igjen er solist og "Himmel på jord" der Signe Lill Aasland og Erlend Ekle får vise sine klare og tydelige stemmer når de synger solo hver sin gang.

Det blir sceneskifte og Kor Gøttj får vise seg frem i blant annet "Et lys imot mørketida", "Stjernesludd", "Et ord vart lys" der Bettina Røen Helgetun synger kjempefint med sin klokkeklare stemme og Ola Langli tar en nydelig solo på gitaren. I"Julen är här" viser Bjørn Børset med svensk sang at menn også kan synge solo alene.

"En stjerne skinner i natt" og "Mitt hjerte alltid vanker" er to av sangene korene synger sammen etterpå.

Musikerne krydrer konserten

Hedda får virkelig vist frem hva hun er god for og briljerer med sine trillende toner fra flygelet i en instrumental av temasangen fra filmen "Tre nøtter til Askepott". Nå får korene ta en pause, og bare ta imot og nyte vakker musikk.

Sammen med Hedda spiller Ola Langli gitar, Torbjørn Kvande bass og Jo Inge Nes sitter bak slagverket. Sistnevnte har gjennom konserten spilt på det meste som spilles på kan for å få til takt og rytme, med både hender og munn, og har med dette satt en ekstra spiss på de fleste numrene.

Publikum reiser seg og synger med i siste sangen hvor Dagrun dirigerer storkoret og Hedda spiller under "Deilig er jorden".

To gode naboer

Korene viser oss hva to naboer kan få til i fellesskap.

Det er første gang VOX og Kor Gøttj ordner konsert sammen, og de har virkelig levert to knakende gode julekonserter i helgen.

Trollheimsporten tok en prat med dirigentene etter konserten i Rindal. Erkki forteller at han startet som dirigent i VOX i februar i år, og Dagrun setter stor pris på og takker for invitasjonen til å bli med dem å holde julekonsert.

-Det er artig å dirigere så stort kor. Det blir mer lyd, smiler hun.

Da er det bare å glede seg til den tradisjonelle julekonserten i Rindal kirke, der vi sammen med Kor Gøttj får høre blant andre Blæst´n, Jo Sverre, Toril Moe, Bjørn Vevang, barnekoret i Rindal og surnadalskoret Tormod. Så er julen like om hjørnet.

Powered by Labrador CMS