Erik Holte er klar for å begynne som lærling hos Holte Maskin og Transport.

Nye koster i Bjerginn...

Erik Holte starter som lærling hos Petter Holte i Holte Maskin og Transport fra nyåret. Men først skal "lappen" på lastebil tas.

Publisert

Erik Holte fra Rindal har vært elev ved Meldal Videregående Skole, VG2 studieretning Transport og Logistikk, i to år. Disse to årene har han to ganger i måneden, i  utgangspunktet annenhver fredag, vært utplassert hos Petter Holte i Holte Maskin og Transport i industriområdet i Bjerginn. 

- Gøttj firma, sier Erik

Førerbevis skal på plass

Erik fyller 18 år 16.mai, og siden han tar yrkessjåfør-utdanning ved Meldal videregående Skole, kan han ta førerkort på lastebil allerede som attenåring.

- Jeg skal ha oppkjøring på kran og truck også, sier Erik. Planer er å ta også den oppkjøringen løpet av mai.

Etter at førerbevis for klasse C er på plass, starter lærlingetiden hos Petter Holte fra nyåret, og i løpet av den tiden skal Erik ta fagbrev som yrkessjåfør. 

Om ikke lenge er førerkort klasse C på plass

- En potet som kan brukes til det meste

Lærlingetiden kunne han hatt hos ulike firma andre steder i regionen, men valgte Rindal og  Holte Maskin og transport siden oppgavene her er så varierte. 

- Her rekker jeg ikke å bli lei av en oppgave, sier Erik.

Oppgavene for Erik i lærlingeperioden blir blant annet snøbrøyting på industriområdet og hos Rindal Næringspark på vinteren, forteller Petter.
I tillegg til kjøring av flis til fyringsanleggene i Rindal og Surnadal, kjøring av dyrestrø og grovere flis (talle), og andre transportoppgaver med lastebil eller hjullaster. 

- Det blir å være kombinert lastebil- og maskinfører, sier Erik. En potet som kan brukes til det meste.

- I tillegg har vi eget grustak i Løsetlia, sier Petter. Hvor vi leverer soldet grus/singel og pukk. Så noe kjøring av i den forbindelse kan det også bli. 

Fagbrev, fast jobb og.....

Interessen for biler og maskiner har alltid vært der hos Erik . Mens han gikk på Rindal barne- og ungdomsskole, fikk han ta fri i tre dager for å være med faren Morten og hente byggevarer og betongelementer for Gråkjær, et dansk firma som bygde fjøs rundt i hele Europa.

Når vi spør om fremtidsplaner kommer svaret raskt og  kontant.

- Planen er å ta fagbrev og fast jobb i firmaet , forteller Erik.

- Og kanskje blir det mulighet for å ta over firmaet etter Petter når han etter hvert gir seg, sier Erik og smiler.

- I følge Erik er jeg snart en dinosaur, avslutter Petter.

Powered by Labrador CMS