Selvportrett med varmeflaske - tegning av Inga Dalsegg

Finalist til Endometriose­foreningens varmeflaskepris

Inga Dalsegg er en av ti finalister til Endometrioseforeningen sin varmeflaske-pris for 2024

Rørt og hoppende glad

- Jeg ble både overrasket, glad og takknemlig over å oppdage at jeg er en av 10 finalister til Endometrioseforeningen sin varmeflaske-pris, sier Inga Dalsegg.

- Dette var veldig uventet og utrolig stor stas rett og slett, jeg er skikkelig rørt og hoppende glad!

Endometrioseforeningens årlige varmeflaske går til noen som har bidratt til økt oppmerksomhet rundt endometriose og adenomyose det siste året, og varmet foreningens hjerte gjennom åpenhet og ærlighet. Når folk deler dine personlige opplevelser og utfordringer med endometriose og adenomyose, skaper det rom for mer åpenhet i samfunnet og mindre skam blant andre med disse sykdommene.

Endometrioseforeningens begrunnelse

Endometrioseforeningens begrunnelse for å nominere Inga Dalsegg til varmeflaskeprisen er:

"Inga er en kunstner som i lang tid har vist hvor smertefullt og utfordrende livet kan være med endometriose gjennom sine kunstverk. Hun har også holdt foredrag om sin historie med diagnosen, og stått frem i media flere ganger de siste årene. Å bruke kunst for å formidle kvinnehelseutfordringer er viktig, og gjør inntrykk på utallige mennesker på en måte som ord ikke alltid kan. Kreativiteten til Inga er inspirerende, og bidrar til å spre oppmerksomhet om endometriose i nye arenaer."

De øvrige nominerte til Endometrioseforeningen varmeflaskepris finner du her.

Stor internasjonal kunstutstilling

Siden kombinasjonen endometriose og kunst er en av årsakene vil Inga også benytte anledningen til å fortelle at i sommer blir det en stor internasjonal kunstutstilling med endometriose-tema på Dalalåven Atelier, der alle kunstnere enten har endometriose eller er pårørende.

- Jeg garanterer en sterk og unik opplevelse det absolutt er verdt å få med seg, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS