Sponsorer, arbeidsgruppemedlemmer og aktører samlet foran området der det kanskje står en splitter ny fotballhall om et års tid.
Sponsorer, arbeidsgruppemedlemmer og aktører samlet foran området der det kanskje står en splitter ny fotballhall om et års tid.

Fotballhallens finale nærmer seg: – Vi har gjort det vi kan

Publisert

Kampen for fotballhall på Syltøran fortsetter, og nå har «hjemmelaget» på Syltøran notert seg for ny scoring. Nye sponsorer har nå kommet på banen med til sammen 4 millioner kroner, som betyr at arbeidsgruppen for hallen er svært nære summen som trengs for å komme i mål på sponsorsiden. Nå gjenstår det å se om kommunestyret går inn for prosjektet eller ikke.

Leder for arbeidsgruppen, Anders Grimsmo, presenterte de nyeste sponsorene og en siste status på prosjektet før neste ukes kommunestyremøte, der det vil bli avgjort om Surnadal kommune går inn med 7,5 millioner i aksjekapital til prosjektet eller ikke. Men enn så lenge er optimismen på topp i klubbhuset på Syltøran.

– I dag har vi med Alti Forvaltning, Setra Drift, Svorka, Gjensidige og SpareBank 1 SMN. Det er naturligvis en fin flokk å ha med seg på et slikt stort prosjekt. Fire millioner er et fenomenalt stort tall, sier Grimsmo.

Idun Birkestøl, Aksel Kalstø Grimsmo, Even Rodal Haugen og Fride Aakvik håper det blir fotballhall.
Idun Birkestøl, Aksel Kalstø Grimsmo, Even Rodal Haugen og Fride Aakvik håper det blir fotballhall.

På en «spikerkald» og flott vinterdag var det fullt lag på Syltøran. Til og med lokale fotballspillere, som avspaserte fra skolen denne fredagen, var oppmøtt for å fronte hallen.

– Dagens bidrag gjør at vi nærmer oss 9 millioner i ren næringsstøtte, så vi har stor selvtillit på at vi nå når minstesummen på 10 millioner i prosjektstøtte. Men helt i mål er vi ikke, så det er fortsatt plass til å bli med på laget, sier medlem av arbeidsgruppen og administrerende direktør i Alti Forvaltning, Lars Ove Løseth.

– Vi ser på dette som noe utrolig interessant og artig å være med på. Det er viktig for oss rundt bordet her at Surnadal er en så attraktiv boplass som mulig, og vi mener at dette er et tiltak som styrker attraktiviteten, fortsetter Løseth.

Så selv om det gjenstår å se hva kommunestyret går for neste uke, er optimismen på topp i arbeidsgruppen.

– Vi har gjort det vi kan nå. Vi har presentert prosjektet vårt og gjort gode vurderinger på alle deler av prosjektet synes vi selv. Dette er det prosjektet vi føler er best, sier Grimsmo med henvisning til den politiske behandlingen som gjenstår.

– Vi har allerede begynt forberedende arbeid på tilbud, og vi følger med på prisutviklingen. Så trenger vi absolutt tiden på vårparten til å få inn anbud, ordne søknadsprosesser og så videre. Det er en stram plan, men vi har god tro på den også.

Anders Grimsmo sier arbeidsgruppen nå har gjort det de kan for å få realisert prosjektet med fotballhall.
Anders Grimsmo sier arbeidsgruppen nå har gjort det de kan for å få realisert prosjektet med fotballhall.

Tro på prosjektet har åpenbart også sponsorene. Totalt har arbeidsgruppen fått inn over 10,5 millioner i samlet støtte til prosjekt og drift. For ordens skyld er det altså prosjektstøtten som må være minimum 10 millioner. Av de 10,5 millionene, er 1,7 millioner satt av til driftsstøtte de første fire årene.

– Vi har stort fokus på driftsperioden også, ikke bare prosjektperioden. Vi vet det er krevende å drive en slik hall, både med tanke på ressurser og kostnader, men målet vårt er at avgiftsnivået ikke skal oppjusteres utover ordinær prisvekst, sier Ellbjørg Larsen i arbeidsgruppen og Svorka.

Lars Ove Løseth, Anders Grimsmo, Ellbjørg Larsen, Geir Olav Birkestøl, Ola Inge Sæther og Juras Chachlauskas i arbeidsgruppen.
Lars Ove Løseth, Anders Grimsmo, Ellbjørg Larsen, Geir Olav Birkestøl, Ola Inge Sæther og Juras Chachlauskas i arbeidsgruppen.

Daglig leder i Surnadal IL, Juras Chachlauskas, oppsummerte det slik:
– Det er folk i Surnadal som blir med å avgjøre dette. Når vi gjør noe så gjør vi det sammen.

Konsernsjef i Svorka, Halvard Fjeldvær, la presset på kommunestyret, og har følgende å si om selve hallen:
– Svorka har alltid vært opptatt av å bidra med støtte til lokalsamfunnet, og vi anser det som en viktig del av vårt samfunnsansvar. Derfor er vi glade for å kunne være med å bidra til realiseringen av fotballhallen i Surnadal, som vil bety mye for aktivitetstilbudet gjennom hele året for folk i alle aldre.

Banksjef i SpareBank 1 SMN Nordmøre, Berit Skralthaug understreket viktigheten i holde momentum i prosjektet oppe.

– Det er viktig å holde interessen opp og få med alle i Surnadal. Jeg har sett at det er fort gjort at slike prosjekter renner ut i sanden hvis interessen ikke er der. Vi ser viktigheten av å støtte gode og lokale prosjekter som gjør Surnadal til en bedre plass å bo for barn og ungdom. Vi ser at det er lagt ned solid innsats av arbeidsgruppen som gjør det mulig å endelig få realisert fotballhallen vi har snakket om i mange år. Dette ønsker vi å være med på!

Alti Forvaltning går inn med 1 million på prosjektsiden. Svorka gir 1,5 million, der 500.000 skal være driftstilskudd over fire år. SpareBank 1 SMN gir 500.000 kroner.

Ellers går Setra Drift inn med 500.000 kroner. Daglig leder Ola Inge Sæther uttaler følgende:
– Vi mener det er viktig å få realisert fotballhall fordi gode anlegg bidrar til økt interesse og attraktivitet i idretten. Vi er overbevist om at en fotballhall vil være med på å sikre at flest mulig blir med lengst mulig, både for aktive spillere, trenere og andre frivillige.

– Dette er et veldig etterlengtet og godt prosjekt. Som en lokal aktør er vi glade for være med å bidra til at fotballhallen kan realiseres,» sier daglig leder Jakob Nørbech i Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll. Gjensidige gir 500.000 kroner.

I tillegg har følgende aktører meldt seg på med betydelige bidrag: Consto Midt Norge AS, Norsk Kvalitetsmat AS, Kvatro AS, Pipelife Norge AS og Surnadal Transport AS.

Powered by Labrador CMS