Surnadal/Søya/Todalen J19 før kamp mot KBK lørdag.
Surnadal/Søya/Todalen J19 før kamp mot KBK lørdag.

Nær poeng mot KBK

Surnadal/Søya/Todalen kom tilbake fra 2-4 til 4-4, men mistet poenget etter omdiskutert scoring like før slutt.

Publisert Sist oppdatert

Det startet bra for Surnadal/Søya/Todalen J19 da Kristiansund BK (KBK) kom til Syltøran stadion lørdag ettermiddag.

Etter et drøyt kvarters spill fant Agnes Vikavoll innbytter Mathea Lysø med en flott crosser, og resten gjorde Lysø selv. En fin dragning forbi en KBK ble fulgt opp av en god avslutning, og dermed stod det 1-0.

Like før helga kom beskjeden fra regjeringen om at spillere født i 2000 kan spille som overårig på J19, selv om de har bursdag såpass tidlig på året at de har rukket å fylle 20 år.

Dermed kunne Alice Eide Naustbakk endelig spille kamp for Surnadal/Søya/Todalen igjen, og med tanke på lagets lange skadeliste kom det ekstra godt med.

Etter 20 minutter satte den tekniske angriperen like godt et innlegg fra Mari Lie-Fjeldvær i mål til 2-0.

Etter 34 minutter reduserer bortelaget, ved tidligere Surnadal-spiller Mia Settemsdal, til 2-1. Tre minutter før pause utligner Maja Naalsund til 2-2, og dermed er lagene like langt etter første omgang.

Spennende avslutningsminutter

2-2 står seg til midtveis i andre omgang. Da dunker Maja Naalsund inn et langskudd, og KBK tar ledelsen for første gang i kampen.

Den ledelsen øker de også til 4-2, og for andre gang i kampen er det, for hjemmelagets del, av sine egne man skal ha det. 79 minutter er spilt når Mia Settemsdal setter inn sitt andre og KBKs fjerde for dagen.

Blåtrøyene fra Surnadal har på ingen måte tenkt å gi seg, og bare tre minutter etter 2-4-målet sørger en heroisk opphenting for at det faktisk står 4-4.

Agnes Vikavoll og Thea Holten sørget for henholdsvis 3-4 og 4-4, og dermed var det duket for en svært spennende avslutning på Syltøran.

Ett fattig minutt før full tid skjer det som skal vise seg å bli den avgjørende situasjonen i kampen. Maja Naalsund setter ballen i mål til 4-5, men assistentdommer Per Iver Skrøvset vinker for offside.

Etter at Skrøvset og hoveddommer Arnt Ivar Dale har konferert om situasjonen, konkluderer dommerteamet med at offsiden ikke er straffbar, og godkjenner scoringen. Dermed kan bortelaget juble når sluttsignalet går like etter.

Fornøyd med innsatsen

Lagleder for Surnadal/Søya/Todalen J19, Bjørn Gjeldnes, oppsummerer kampen slik:

– Det var egentlig en bra kamp av oss. Vi ledet 2-0, og kom tilbake fra å ligge under 2-4 til 4-4. Så blir vi til slutt felt av dommeren, som godkjenner et offsidemål.

Gjeldnes fortsetter:

– Alt i alt var dette bra av oss, og spillerne fortjener ros for innsatsen mot et lag som har som mål å rykke oppover i divisjonene så raskt som mulig.

Etter lørdagens kamp er det klart at Surnadal/Søya/Todalen ender på 7. plass på tabellen, mens KBK foreløpig klatret opp til 3. plass.

De tidligere Surnadal-spillerne Andrea Eide Naustbakk, Mia Settemsdal og Mari Aasbø Kvande, som nå spiller for KBK, hadde grunn til å smile etter 5-4-seier borte på Syltøran.
De tidligere Surnadal-spillerne Andrea Eide Naustbakk, Mia Settemsdal og Mari Aasbø Kvande, som nå spiller for KBK, hadde grunn til å smile etter 5-4-seier borte på Syltøran.
Powered by Labrador CMS