Åpning av Byggfag Surnadal

To menn foran en butikk. En paviljong foran butikken.
Mange dugnadstimer er lagt ned, og torsdag åpnet Byggfag Surnadal i Alti Surnadal. Her ser vi Odd Arve Riise (salgssjef for Byggfag) og Jan Erik Sæterbø (prosjektleder, maler og beleggarbeider) på den varme og solfylte åpningsdagen.

Satser på kompetanse og god rådgivning og service til forbrukerne

Surnadal Håndverk var kjedemedlem av Happy Homes. Nå har de gått ut av fargehandelkjeden og laget avtale med byggevarekjeden Byggfag. De satser på fullsortiment byggevare, og å kunne skaffe alle typer byggevarer.

Publisert Sist oppdatert

Mange ansatte

Surnadal Håndverk har pr i dag tretten ansatte med hele 40 års aldersspenn - fra 17-57 år.

Svetlana Corte er daglig leder og tar seg av økonomien i firmaet. Hun er for tiden i mammapermisjon.

De har åtte håndverkere, en som jobber innen salg/interiørarkitekt, en lærling i malerfaget som nå er der på sommerjobb, og to til som jobber der som sommerhjelp.

Det er stor etterspørsel så de trenger enda flere arbeidsfolk, og holder på å søke etter både håndverkere og selger som har erfaring innen byggebransje.

Inngangen til en butikk, fire paviljonger og noen mennesker
Byggfag holder til under Rema 1000 i samme etasje som Power og Europris.

Tilpasser seg markedet

De ønsker å redusere handelslekkasjen i bygda. 

–Konkurranse er sunt, og vi holder oss på en god pris til kundene så vi blir konkurransedyktige.

Sæterbø forklarer at Byggfag er en voksende kjede.

–Byggfag er landets eneste medlemseide byggevarekjede som betyr at vi er med å eie kjeden, sier han, og legger til at han allerede føler de har et godt samarbeid med dem.

For å unngå å handle inn mye som ikke blir solgt, er det markedet som bestemmer hvilke varer som blir på lager.

De vil være med på Byggfag sin markedsføring, kampanjer og tilbud. De driver fortsatt med maling, og kommer også til å kjøre mange gode tilbud på maling og tilbehør.

Mange kunder spør om de fremdeles har maling, og de kan bekrefte at de har samme malinga ennå.

–Vi har lik mye, og kanskje ennå mer, smiler Sæterbø.

Utstillinger av blant annet ulike planker med ulike farger.
Flott butikk med oversiktlige utstilllinger.
En dame, dører og plater.
Butikkleder Helen Kjønsø Solvik viser frem dører.

Håndverk og tjenester

Sæterbø stadfester at slik som før, har Surnadal Håndverk egen avdeling med maling- og byggarbeid, med utførende snekkere med både svennebrev og våtromskurs. De driver med internkursing og deler erfaringer, og de tar på oppdrag både i lokalmiljøet og på større prosjekter.

–Enkelte arbeidere ønsker å jobbe i Surnadal og enkelte ønsker å jobbe på storprosjekt, smiler han, noe som tyder på at de er et firma som er fleksible og som prøver å tilpasse seg arbeidernes ønsker.

–Byggfag-kjedekontoret har også arkitekt- og ingeniørtjenester som gjør at vi har muligheten til å tilby flere tjenester med faglig tyngde.

–Det er mye som skjer i Surnadal. Det er stor utvikling, og det er bra. Det er restaurering, oppussing og nybygg. Vi kan tilby snekkerfirma, pakketilbud og gode rabattordninger, avslutter Sæterbø.

Tre ansatte og en kunde ved en disk.
Jan Erik Sæterbø, Helen Kjønsø Solvik og Orion Øysteinsson Fossen skaper en god atmosfære for kundene. Dette bildet er tatt fredag. Orion (17) er ferdig med første året bygg, og blir tømrer neste år. Vi skal ikke se bort ifra at han kommer tilbake til Surnadal Håndverk som lærling om et år.
To barn på en matte det står 'Byggfag' på.
Raziel (6mnd) og Linnea (1 år) var de to yngste under åpningen torsdag. Mulig er også de fremtidige håndverkere?
Powered by Labrador CMS