SP presenterer ny ordførerkandidat

Mandag ettermiddag kunngjorde Senterpartiet i Surnadal sine toppkandidater til kommunevalget.

Publisert Sist oppdatert

De nominerte til å lede Senterpartiet i Surnadal for kommende periode er som følger:

- Hugo Pedersen, ordførerkandidat

- Lars Inge Kvande

- Silje Beate Holten

I pressemeldinga står det følgende: - Nominasjonsnemnda er svært godt fornøyd med at Hugo Pedersen som i dag er varaordfører velger å stille som partiets ordførerkandidat nå når Ordfører Margrethe Svinvik ikke tar gjenvalg. Hugo Pedersen har lang og god erfaring, og vi mener han vil kunne bli en god ordfører for Surnadal kommune de kommende årene. - Vi er også glade for at både vår fungerende gruppeleder, Lars Inge Kvande og dagens leder for Surnadal Senterparti, Silje Beate Holten også takker ja til å bli innstilt på hhv 2. og 3. plass på listen. - Samlet sett så har trioen en god miks av både erfaring, kunnskap og gode tanker for utvikling av vårt lokalsamfunn. Sammen vil de bli en god og utviklende trio for Senterpartiets lokalpolitikk etter valget.

- Hva er deres kampsaker inn mot valget?

Hugo Pedersen vil gjerne oppsummere dem med et ord: "Bolyst". - Surnadal kommune skal være god å bo i, og vi må ta vare på hverandre. For meg er det ekstremt viktig at vi legger til rette for en god familiepolitikk, slik at det skal være godt å kombinere arbeid og familieliv. Løpende opptak i barnehagene er en følge av dette, og det vil vi fortsette å prioritere. Vi må ta vare på ungdommene våre, slik at de kommer tilbake etter endt studieløp. Da må vi ha attraktive jobber som venter på dem, og muligheter for å få seg bolig. Vi skal også bosette og inkludere mange flyktninger i tiden som kommer. Her får vi masse sårt tiltrengt arbeidskraft, så disse må vi stelle godt med. Vi har mange gode tjenester i kommunen vår, men vi har rett og slett for få hender.

Videre trekker han frem landbruket som et personlig hjertebarn. Vi står ovenfor utfordringer med klimaendringer og elvene som renner gjennom bygdene våre. Derfor må ta sette i gang med et skikkelig skippertak for å verne om matjorda og beskytte oss mot alt vannet som kommer. Folk kan ikke være redde for å miste jorda si, matjorda vår må vi verne om!

Avtroppende ordfører Margrethe Svinvik heier på sin partikollega Hugo Pedersen.

Boligsituasjonen nevnes også. Det har i lengre tid vært utfordrende å skaffe nok boliger og tomter til dem som vil kjøpe. Det at vi nå skal bosette ytterlige 90 flyktninger, legger absolutt press på kapasiteten. Men vi mener at vi har gode planer på både kort og lang sikt. Det skal være mulig å bosette seg både sentralt, men også i grendene våre. Hele kommunen skal være god å bo i, understreker ordførerkandidaten.

- Hvorfor vinner dere valget?

På landsbasis har ikke Senterpartiet så mye å skryte av hvis man skal se på målingene. Så kandidatene våre tar heller ikke noe for gitt. - Men vi har heldigvis lange tradisjoner for å stå sterkt her, og hadde hele 40% oppslutning i forrige periode. Vi har vist at vi har styrt kommunen med en stødig hånd i snart 4 år, og Margrethe Svinvik har gjort en kjempeinnsats for å ta grep om kommunens økonomi. I tillegg har det vært et godt samarbeid i kommunestyret under vår ledelse. Vi er i gang med mange spennende prosjekter, og håper vi får mer tid til å iverksette dem. Blant annet vil vi trekke frem sentrumsplan, omsorgsboliger, boligutvikling, næringsliv, opprusting av RV65 og etablering av nytt helsehus. Et slikt helsehus vil kunne skape mange attraktive arbeidsplasser innen helse, og gi ytterlige faglige utfordringer for dem som har videreutdanning. Dette hadde virkelig vært flott å få realisert, forteller Silje Beate Holten.

På spørsmål om hvorfor nettopp Hugo Pedersen egner seg som ordfører, trekkes det frem at han har mye god erfaring fra perioden som varaordfører. I følge ham selv er han både lyttende, ydmyk og løsningsorientert. - Jeg var nok mer utålmodig før, men nå har jeg fått stor respekt for at de fleste saker er mer komplekse enn de ser ut for ved første øyekast. Jeg er mer forsiktig nå, og forsøker å være mest lyttende. - Og så er han veldig flink til å tenke nytt! skyter Holten inn. Han er flink til å tilegne seg ny kunnskap og se nye løsninger på ting. Kombinert med sunt bondevett, kan det bli riktig så bra. Svinvik vil også nevne at han har en imponerende arbeidskapasitet og stort engasjement.

Pedersen understreker at de er veldig åpen for innspill i politiske saker. Sånn som med saken i Todalen, er det viktig å få med alle synspunkter. Vi vil heller ikke være låst til at boligutviklingen skal skje i bestemte områder. Dersom noen ønsker å bygge på ei tomt på hjemgården, da skal vi legge til rette. Folk må få bo der de trives. Sånt blir det bolyst av.

Senterpartiets toppkandidater har humøret på topp før valgkampen

Stor tro på egen kommune

- Vi vil at folk skal velge Surnadal. Denne kommunen har alt, fra fjord til fjell, fantastiske turmuligheter, aktivt idretts- og foreningsliv og en rekke spennende jobbmuligheter. Vi har jo til og med mer snø i bakken enn på Oppdal! Vi er stolte av det vi har, og det er god kvalitet på tjenestene våre. Men det vil alltid være behov for å opprettholde kvaliteten og utvikle dem videre. Vi ønsker oss arbeidskraft. Derfor er nettopp "Bolyst" så viktig. Folk må få øynene opp for den flotte kommunen vår.

Powered by Labrador CMS