Mann og lerrett
Rolf Ovesen fra Namdal Ressurs hadde foredraget; Hvorfor og Hvordan sortere.

Samlet 55 ansatte på Saga Trollheimen Hotel

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med etableringen av miljøstasjonen i Bjergen Industriområdet var alle ansatte hos Rindalslist, Rindalshytter, Byggern`n Rindal, Gåsvand Eiendom og A.Kvam samlet på Saga Trollheimen Hotel for lunch og informasjon om avfallshåndtering.

Lydhøre ansatte

Mennesker sitter på stoler mot samme retning.
Mennesker sitter på stoler mot samme retning.
Mennesker sitter på stoler mot samme retning.

Miljøstasjon

I tillegg til å redusere miljøbelastningen fra egne virksomheter, tar bedriftene i Bjergen Industriområde også ansvar for avfallshåndteringen på industriområdet. For optimal avfallshåndtering bygger vi en felles miljøstasjon inne på anlegget. Vi ønsker å vise at det er mulig å drive en vellykket virksomhet og samtidig ta miljø og bærekraft på alvor. Vi har nå de siste årene kjørt pilotprosjekt på dette med å bygge opp vår egen miljøstasjon. Vi har klare mål og visjoner, men ønsker å starte i det små. Vi har nå bygget et bygg som skal gjøre det enkelt for bedrifter og ansatte å få sortert alt avfallet. Jo bedre vi sorterer, jo bedre blir miljøgevinsten. Et av målene er å sortere så godt at vi får betalt for flere avfallsfraksjoner istedenfor å måtte betale dyrt. Ellers når vi nå slår sammen 6 bedrifter som alle i dag har sine avfallsabonnement til et vil vi redusere kostandene til firmaene samt færre hentinger fra renovasjonsfirma.

Vi vet også vi at avfallshåndteringen vil bli strengere i tiden fremover, fokus på gjenvinning og miljøregnskap vil spille en sentral rolle i anbud og leverandørvalg.

PEFC-sertifisering og EPD på trebaserte produkter, vannbasert overflatebehandling og mål om utslippsfri interntransport er andre gode eksempler på hvordan vi jobber for å redusere den totale miljøbelastningen.

Stort sett åpen bygning for søppelsortering
Powered by Labrador CMS