Stor travhelg i Orkland:

Tipo di Vittoria og Guro Mogset tok en overlegen seier foran et stort publikum på Varig Orkla Arena fredag kveld.

Tipo di Vittoria vant på Varig

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en stor travhelg på Varig Orkla Arena, med løp både fredag og lørdag. Fredag var det NM for travkusker, der de kjørte fem løp. Det endte med en fortjent seier til mangeårig landschampion, Eirik Høitomt.

Men vi skal som vanlig ta for oss de lokale hestene, og hele ni av dem var til start i helga.

Fremst rager selvfølgelig seieren til Tipo di Vittoria, som Heidi Røen Solheim både eier og trener. Den startet i et løp for ungdommelige kusker. Viste fin form i sin siste start, og nå satt den. Kusk var Guro Mogset, for tiden bosatt på Østlandet, med aner fra Rindal. Ho kjørte et perfekt løp, ny rekord ble det også, 1,15,9

I det samme løpet hadde Heidi også Big Dancer KB til start. Bra løp av den også, endte på 5. plass med tiden 1,17,1. Heidi leverer!

Nytt sterkt løp leverte også Mr. Pagadi til Ola Sylte Heggset, nå vart det 2. plass på ny rekord 1,17,3. Dag Sveinung Dalen kjørte. Veldig god hest, det der.

I samme løpet startet også Tiger, men den endte utenom premierekka. Petter Baalsrud er eier her.

Petter Baalsrud og Astrid Nyberg hadde enda en til start, 3-årshoppa Frøy. Det er ei lovende merr, men er litt hissig og den galopperer lett. Nå vart det dog bare en galopp, og det vart 4. plass på fin tid, 1,32,6. Når Frøy blir mere stabil så kan ho bll veldig bra. Inge Melby var kusk, og Astrid og Petter trener hjemme på Nerbu.

Irene Løfaldli hadde også to hester til start. Begge ble kusket av søringskusker som var med i NM. 4-årshoppa Scarselli, kjørt av Magnus Teien Gundersen, tok teten fra start, men slapp med en gang til en annen. Fikk en uheldig galopp etter en halv runde, samla seg fint, og klarte 4. plass på den sterke tiden 1,13,9. Faktisk bare 3 tiendeler bak banerekorden for 4-årige hopper. Den innehas av Creeks Nu Love, som er helsøster til den tidligere omtalte Mr. Pagadi.

Gunnar Austevoll var kusk på Danny Delight, såg ganske bra ut ei stund, men det vart litt tøft på slutten, vart nr 10 på 1,15,4. Premie til alle i de NM-løpa.

Alle dem som er nevnt til nå startet på fredag.

Lørdag startet Søyset Norah til Lene Søyset. Det vart en galopp der, mista nok en fin premie på det. Tida på 3-årsmerra vart fine 1,32,9. Kusk var Asbjørn Tengsareid.

Så var det Snonsøy Juva til Randi og Jon Fiske, den kom på 6. plass på tiden 1,32,5. Jarle Morten Sørmo kusket. Solid rekordforbedring der også, som det var på de fleste hestene våre denne helga.

Powered by Labrador CMS