Morten Jonli og Øyvind Dalen kan være stolte av egen og andres innsats på Skogsletta gjennom ett og et halvt år. Resultatet har blitt veldig fint

Skogsletta er klar for utleie og oktoberfest

Skogsletta forsamlingshus på Rindalsskogen har vært igjennom en omfattende oppussing etter vannlekkasjen som oppsto i fjor vinter. Nå er innsida av huset så godt som ferdig. Det er klart for utleie, og til høsten vil grendalaget arrangere oktoberfest igjen.

Publisert

Huset er delvis renovert utvendig, med ny kledning på framsida og delvis nytt tak. Innvendig framstår det meste som nytt, etter nesten ett og et halvt år med oppussing.

Ny kledning og nye vinduer på framsida.
Salen har virkelig fått et løft.

Utallige dugnadstimer

Morten Jonli og Øyvind Dalen i styret i Skogsletta grendalag legger ikke skjul på at det har gått med mye penger og utallige dugnadstimer. Tirsdag har vært fast dugnadsdag. Det har variert litt hvor mange som har vært med å jobbe, men det har vært en fast stamme med "handy" folk som har holdt på. Trollheimsportens utsendte antar at også styrets medlemmer har bidratt med et ikke ubetydelig antall arbeidstimer i dette prosjektet, og de innrømmer at det har vært en intens periode.

Nå er 98% av det innvendige arbeidet ferdig, og en ny gjeng med dugnadsfolk er i ferd med å bytte ut en del av taket. Dette håper de å bli ferdig med før vinteren. På baksida av huset er det behov for å bytte ut kledning og isolasjon i et par vegger, før de kan si seg helt fornøyd. Så hvis noen kunne ha tenkt seg å stille opp noen timer og hjelpe til med det så blir det satt stor pris på. - Ta kontakt!

Siste rest av prosjektet. Kan noen hjelpe til med dette? Royal-kledningen ligger klar.

Betydelige gaver fra bedrifter

Øyvind og Morten forteller at det har vært brukt ca. 700.000 kroner på renoveringa så langt. Kostnadene til nytt tak kommer i tillegg. Det må absolutt også nevnes at de har spart store summer på gaver, som gratis materialer og rabatter fra ulike bedrifter.

Grendalaget hadde heldigvis grei økonomi fra før, og etter vannskaden fikk de utbetalt ca 350.000 kroner i forsikringspenger. I tillegg har de mottatt pengegaver på til sammen ca 250.000 fra bedrifter og privatpersoner, inkludert Skogslettas julekalender, så de har akkurat klart å finansiere det som var nødvendig av renovasjon og oppgradering. Styrets medlemmer retter en stor takk til alle som har bidratt med stort og smått.

Nytt kjøkken og toaletter

Selve salen har fått et løft med nymalte vegger, nytt gulv, nye vinduer og gardiner. Kjøkkenet er utvida og kjølerommet er flytta. Det har blitt et ordentlig storkjøkken med profesjonell oppvaskbenk, ny kjøkkeninnredning og hvitevarer, og ny bar.

Det er bygget nye toaletter, med tre felles toaletter for menn og kvinner, og et handikaptoalett.

Utleie til de fleste anledninger

Huset har allerede vært leid ut ved tre anledninger etter oppussinga, og styret er i gang med å planlegge nye arrangementer. Det som er sikkert er at det blir oktoberfest igjen i høst, sannsynligvis siste helga i oktober.

Huset er leid ut til konfirmasjonsselskaper i flere år framover, så her gjelder det å være tidlig ute. Men bortsett fra det har de ikke mye på blokka akkurat nå, etter en såpass lang periode uten utleie. De håper de at enda flere vil ønske å leie huset, nå som moderne fasiliteter er på plass. Huset passer fint til bursdagsfeiring, bryllup, barnedåp mm. Salen har projektor og lerret og kan også brukes til møter.

Gangen har blitt ny.
Nye toaletter.
Handikaptoalett.
Nytt kjøkken med kjølerom.
Skikkelig storkjøkken.
Profesjonell oppvaskbenk.
Ny bar,
Salen.

Slik så det ut inne på Skogsletta etter vannskaden, i mars 2021:
– Vi har et hårete mål om å bli ferdig til høsten

Powered by Labrador CMS