Høstferie i Rindal

Potetkake steking
Andrea baker potetkake under kyndig veiledning av Sigrid Nerbu (t.v.) og Ann Elin Hess Brønstad

Potetferie på skimuseet

Publisert Sist oppdatert

Potet-trykk og potetkakesteking

Rindal skimuseum inviterte til potetferie på Rindal i skolens høstferie på tirsdag. Her var det muligheter for barn og barnefamilier til å trykke med potet på handlenett og steke potetkake på takke. Potetløp, lafting, "kaste på boks" og andre morsomme aktiviteter for store og små var det også muligheter for ute på museumstunet. 

Renate (til høyre), Olivia og Sofia prøver potet-trykk.

Renate, Olivia og Sofia er i Rindal på høstferie på hytta på Rindalsskogen, og hadde tatt turen til Rindal Skimuseum.
- Det er artig at det foregår litt ting i høstferien, sier Renate. 

For de som ønsket var det også muligheter for å prove seg som potetkakebaker, under kyndig veiledning fra damene i skimuseets venneforening. 

Tunaktiviteter

Ute på museumstunet var det mulighet for å røre litt på seg. Her var det mulig å gå på stylter, kaste på boks, løpe med potet, kaste hestesko og prøve seg som hyttelafter.  De tunaktivitetene vi har i dag er våre faste tunaktiviteter, sier  avdelingsleder for Rindal skimuseum, Bodil Børset. Museene i Sør-Trøndelag har en klar strategi på å fokusere mot barn, unge og barnefamilier. Det var forrige skoleårs 5.klassinger ved Rindal skole som satte potetene vi serverer til potetnattvore på onsdag i vår, og de tok de også opp i høst. Da som 6.klassinger. 
Til og med saften vi serverer er det skoleelever som har lagd.

 Berit Kvam, som ansvarlig for dagens arrangement, reiser onsdag til Meldal for å arrangere potetferie ved Meldal bygdemuseum. Det er koselig at vi kan fortsette samme aktivitet i Meldal, sier Berit. 

Teodor prøver seg på "Kast på boks". Som dere ser har ballen stø kurs mot boksene.
Madelen prøver seg som lafter, mens May Britt (t.v), Ove og Monica følger nøye med. Alle på høstferie på hytta i Rindalen.
Potetløp
Etter potetkakebaking og potettrykk var det greit å prøve potetløp. Fra venstre mot høyre; Olivia, Sofie og Renate.

Venneforeningen

Rindal skimuseums venneforening skal ha en stor del av æren for et vellykket potetferie arrangement ved Rindal skimuseum. Uten de  hadde ikke et slikt arrangement vært mulig å gjennomføre, sier Bodil Børset.

Kaffe og potetkaker ble servert inne på kafeen på skimuseet

Venneforeningen er et veldig godt fungerende nettverk, hvor alle er velkommen, sier Ann Elin Hess Brønstad, leder for Rindal skimuseums venneforening. Enten du er veldig aktiv eller lite aktiv. Folk er verdt så mye i seg selv. Det er mange som har opplevd traumatiske ting, og det betyr mye for mange å komme sammen i et godt fellesskap og bare være seg selv.

Venneforeningen rydder i stabburene.

 
Vi har et veldig godt miljø. fantastiske omgivelser her på skimuseet og meningsfyllt arbeid. Vi driver mange forskjellige aktiviteter, grønnsakshage, dugnader og lemsebaking for å nevne noen. Men av og til setter vi oss bare ned med en kopp kaffe og noe godt å spise, eller gjør det vi har lyst til. Vi ønsker oss gjerne nye medlemmer, da gjerne også noen yngre, avslutter Ann Elin. 

Potetferien fortsetter med kåseri og potetnattvore på skimuseet onsdag.

Powered by Labrador CMS