Mali Eidnes Bakken og Erik Løfald ble tildelt Sigurd Røens Idrettspris 2022.

Mali og Erik fikk idrettsprisen

Publisert

I pausen på Småtrollukas avluttningsturnering fikk Mali Eidnes Bakken og Erik Løfald tildelt Sigrud Røens Idrettspris, for sin satsing på idretten.

Sigurd Røens Idrettspris ble utdelt for første gang i 1993, og har siden den gang vært utdelt annenhvert år. Den ble opprettet på bakgrunn av overskuddet etter arbeidet med statuen av Sigurd Røen som står "frammi gara", i tillegg til bidrag fra Rindal kommune og Rindal sparebank.

Formålet med prisen er å stimulere idrettslivet i Rindal kommune og hedre de som har gjort eller gjør en ekstra innsats som fremmer idrettslivet i kommunen.

Juryen bestående av Magne Bjørnstad fra Rindal Sparebank, Lars Olav Lund og Jon Solem fra Rindal Idrettsråd, og Hege Gåsvand og Mildrid Kattem Aune fra Driftsutvalget i Rindal kommune, valgte altså i år å dele ut to idrettspriser.

Både Mali og Erik er aktive innen både langrenn og friidrett. Selv om hovedsatsingen ligger på langrenn, er løpetrening god trening for å bli bedre i skisporet.

Dette er juryens begrunnelse:

" I år er det 15. gang prisen blir utdelt. Prisen skulle egentlig blitt delt ut i 2021, men av ulike årsaker ble utdelingen utsatt til i år. Juryen har i år valgt å gi prisen til aktive utøvere med ambisjoner, som har valgt å satse på idretten sin og som i tillegg har resultert i gode sportslige prestasjoner de siste åra. Prisen blir i år tildelt til to unge utøvere som begge er aktiv innen flere idretter for idrettslaget Rindal IL.

Årets prisvinnere har begge vært aktiv innen både fotball, friidrett og ski, men de siste åra er det friidrettsløp og ikke minst skiaktiviteten som har hatt mest fokus. Innen friidrett har den ene av prisvinnerne tatt flere medaljer i Ungdomsmesterskapet (NM for yngre) innen hinderløp og terrengløp og også NM-gull i motbakkeløp. Den andre prisvinneren har hatt flere topp 10- resultat i Ungdomsmesterskapet i hinder og terrengløp, og begge har vært viktige bidragsytere til Rindal IL sine lag i det årlige St.Olavsloppet.

Innen langrenn har begge i hard konkurranse oppnådd gode resultater i både KM og norgescuprenn de siste sesongene, og i tillegg flotte resultater i NM på ski for junior – uten å ramse opp alle resultat her.

Juryen setter pris på den allsidighet, seriøsitet og ambisjoner prisvinnere har i forhold til sin idrettsaktivitet, og de er begge flotte idrettsambassadører for Rindal! Vi håper pristildelingen kan gi de ytterligere motivasjon til videre satsning og ønsker begge ti lykke til videre i karrieren".

Erik og Mali på scenen sammen med Lars Olav Lund i Rindal Idrettsråd, og Morten Møller som er sekretær i juryen.
Powered by Labrador CMS