Årets russerevy:

Flott Filmkveld med russen

Filmer og serier er temaet for russerevyen denne gangen. Surndalsrussen er på filmkveld og vi er invitert. Russen serverer et skråblikk på mangt og mye, med kjente filmer og serier som bakteppe med gjennom stor og liten skjerm.

Publisert Sist oppdatert

-Dette blir bra, det er mange talenter her, sier instruktør Kristian Nerland i forkant av revyen. Og han har absolutt sine ord i behold.

Revysjefer Hedda Margly Krangnes-Edvardsen og Emilie Brøske Rønning og resten av russen har gjort en formidabel jobb.

Allerede ved åpningsnummeret er stemningen satt. Russen synger om veien til ferdig revy akkompagnert av I`ll be there for you, kjenningsmelodien fra komiserien over alle komiserier, Friends.

Om elevene har brukt mye tid på revyen i det siste har de nok også fått anledningen til å lære en del på skolen. Men er det slik at all lærdom er så nyttig som lærerne vil ha det til? Hva med marginale ferdigheter i ukulele, kan det være noe å slå i bordet med?

Bensinpriser og terapi

Vi får oppleve mye bra sang og mange imponerende dansenummer gjennom forestillinga. Som vanlig dukker det opp mange nye talenter ved slike anledninger. Vi skulle gjerne berømt flere, men dessverre finner vi ikke navn aktørene i programmet. Uansett så er det tydelig at det er mange som trives på scena.

Russen er opptatt av bensinprisene, som de fleste av oss. Rånerne er en gruppe som særlig lider under de høye prisene, uten at de lar seg stoppe av det. Et par av bygdas lokale helter fra lensmannskontoret på Skei stikker også innom i den forbindelse. Stikker innom revyen gjør også, uten sammenligning for øvrig, kjekkasen Even Kvam, som stiller alene i parterapi, og prøver å sjekke opp terapeuten.

Som seg hør og bør dukker det opp lærerparodier. Ingen russerevy uten. Her viser det seg at man må være særlig obs på pensjonerte lærere, som har sett litt for mye på Hunger games.

Parterapi med Lilly Bendriss og Knut Arild Hareide er kostelig. Med såpass ulik tilnærming til det åndelige, kan det fort skurre litt i forholdet.

Vi blir også invitert vors både i jentegjengen og i guttegjengen (-Du må nå ikkje bli dålinj allerede færre vorspielet. -Jau, det e nå det så e gøytt), før turen går til hotellet. Der noen finner seg damer, mens andre ender opp med veggpryd.

Russen har også tema som seksualitet, politikere og teams-møter på menyen. Altså en eventyrblanding av alvor og skjemt, slik det skal være. Det er fremdeles billetter igjen, og forestillingen er vel verdt pengene. Løp og kjøp!

SE BILLEDSERIE FRA REVYEN UNDER:

Powered by Labrador CMS