Berit Mogstad (arkivfoto).

Mogstad beste lokale løper i kvinnenes sesongåpning

Ble nummer 13 på Beitostølen, tre plasser bedre enn i tilsvarende renn forrige sesong.

Publisert

Berit Mogstad, Alise Einmo og Malin Einmo var de lokale representantene på startstreken da startskuddet for den nye langrennssesongen gikk på Beitstølen lørdag.

Rennhelga skulle i utgangspunktet starte med sprint i fri teknikk fredag, men den ble avlyst på grunn av kraftig vind. Der skulle Malin Einmo, Jonas Aasbø og Gjermund Løfald av lokale løpere deltatt.

På grunn av avlysningen ble lørdagens 10 kilometer klassisk første distanse for året.

Holdt seg på 13. plass

Berit Mogstad (28) imponerte stort mot slutten av forrige sesong, da hun ble nummer tre på nettopp 10 kilometer klassisk i et Norgescupløp i Gålå i mars.

Før denne sesongen fikk surnadalingen, som går for Strindheim IL, plass på regionlandslaget Team Elon Midt-Norge.

Lørdag åpnet hun relativt rolig, og var nummer 24 etter 2,6 kilometer. Halvveis i løpet hadde hun avansert til 13. plass, og der skulle Mogstad holde seg. Ved passering 7,5 kilometer var plasseringen nemlig den samme.

Inn mot mål ble hun passert av Magni Smedås, men klatret samtidig forbi Hedda Østberg Amundsen - som var raskest av alle de 72 startende til åpningspunktet 1,1 kilometer, men som fikk det litt tungt på slutten.

Dermed endte Mogstad på 13. plass med tiden 27.26,6. Med det var hun 2.15,9 bak suverene Therese Johaug, som vant 43,9 sekunder foran landslagsvenninne Heidi Weng og 1.18,9 foran Silje Theodorsen på tredjeplass. Mogstad hadde rundt 13 sekunder opp til en topp 10-plassering.

28 og 49 for Einmo

Alise Einmo ble nummer 28 på 28.22,4, 3.11,7 bak Johaug. Med det endte hun plassen foran slovenske Eva Urevc, som både har bronsemedalje fra VM og vunnet verdenscuprenn - riktignok i lagsprint.

Eldstesøster Einmo lå på 36. plass etter 2,6 kilomteter og nummer 30 etter både 5 og 7,5 kilometer, før hun avanserte to plasser og endte som nummer 28.

Malin Einmo ble nummer 49 på 29.48,3, 4.38,6 bak vinneren Johaug. Hun var nummer 49 etter 2,6 kilometer, nummer 53 etter 5 kilometer og nummer 47 etter 7,5.