Rindal kommune informerer:

Ordfører Mildrid Kattem Aune, prisvinner Bjarne Lund og kommunedirektør Mons Otnes

Landbrukets hederspris til landbrukssjef Bjarne Lund

Landbrukets hederspris 2024 fra Statsforvalteren i Trøndelag går til en svært erfaren og dyktig ringrev i landbruksforvaltningen. Prisen ble mottatt tirsdag kveld i forbindelse med Statsforvalterens Landbrukskonferanse, står det i en melding fra Rindal Kommune.

Rindal kommune og prismottakeren ble hedret som årets landbrukskommune i Møre og Romsdal i 2010 for godt arbeid i landbruksforvaltningen. Mye har skjedd innen landbruksforvaltningen etter den tid. Rindal er en stor landbrukskommune, med ei aktiv landbruksnæring og ei dyktig landbruksforvaltning. 

Bjarne Lund har stor oversikt over hele bredden på landbruksområdet. Han er en markert, dyktig og svært bestemt landbrukssjef. Er svært frodig i språket, er opptatt av å få til ting og flink til å iverksette. Enormt mange fjøs er reist i Rindal mens Bjarne Lund har vært landbrukssjef. Juryen har lagt merke til at statsforvalteren er imponert over hvordan landbrukssjefen også har tatt tak på det forvaltningsmessige. Enkelte hos Statsforvalteren kan vel si at Lund er vel bestemt, men juryen liker sterke landbrukssjefer.

Ordfører i Rindal kommune, Mildrid Kattem Aune, karakteriserer landbrukssjefen til å ha hatt svært stor betydning for landbruket i Rindal, det kan også ha gått en kule varmt, og enkelte bønder kan også synes at Lund har vært vel bestemt. Bjarne Lund har imidlertid hatt utrolig stor omsorg for at det skal være en driv innenfor næringa, og har alltid strekt seg for å legge til rette for ei god utvikling for alle i næringa. Nå har han invitert alle gårdbrukerne i kommunen til avslutningsfest. Ordføreren sier landbruksnæringa og kommunen er svært takknemlig for den jobben Bjarne Lund har lagt ned for landbruket og kommunen. Han skal ha skryt for alt han har gjort.

Rindal kommune legger til at stillingen er lyst ut med søknadsfrist 1.4.2024.

Powered by Labrador CMS