Laksefiske i Surna:

Dobbel fiskelykke

Samboerparet Olai Solem og Gurå Bakken Røen landet hver sin laks med en times mellomrom. Dette er statusen for laksefisket i Surna per uke 24.

Publisert Sist oppdatert

Siden før pinse har elva vært preget av mindre vannføring enn forventet. Dette er delvis på grunn av en teknisk feil hos Trollheimen Kraftverk, men også på grunn av generelt lite nedbør og liten snøsmelting i fjellet.

Antall fiskere i elva har også gått noe ned siden sesongstarten, som naturlig nok har medført et lavere fisketrykk.

Nina.no melder om et økende innsig av villaks ved Agdenes, noe som erfaringsvis kan føre til noe mer oppgang av fisk i Surnavassdraget i dagene fremover.

Ellers kan vi se på Laksebørsen at mellomlaksen har begynt å innta elva, men at det fremdeles også blir tatt større fisk.

Forrige søndag ble det satt ny sesongrekord i elva, på sone Gulla/Mauset. Alexander Holmen landet her en hannlaks på 13.6 kg, tatt på wobbler.

I Rindal er det også flere som har hatt fiskelykke. Forrige lørdag kunne Erik Fröberg feire en laks på 9.3 kg, tatt i Rindal vald 1 med flue.

To på rad

Tirsdag 14. juni ble det en kjempedag på Holten- Solem Gård. Gurå Bakken Røen og Olai Solem fikk hver sin flotte Surnalaks, med bare en times mellomrom. Solem landet en hunnlaks på 7.3 kg, mens Bakken Røen tok en hannlaks på 8.2 kg.

Olai Solem og Gurå Bakken Røen med flott fangst.
Olai Solem og Gurå Bakken Røen med flott fangst.
Arming pågår.
Arming pågår.
Powered by Labrador CMS