Pressemelding:

Tom Godtland.

Torgdagen i Rindal er nominert til ERG Pris Årets Event Host i Trøndelag

Publisert Sist oppdatert

Torgdagen i Rindal er nominert til ERG Pris Årets Event Host (arrangør) i Trøndelag. Som første region i Norge har Trondheim – Trøndelag i 2022 fått status som European Region of Gastronomy (ERG).

Denne tittelen skal bidra til å synliggjøre regionenes kultur og mattradisjoner internasjonalt, skape utvikling og bygge regional identitet og stolthet. I 2022 skal vi løfte matregionen Trøndelag til neste divisjon. Vi skal mobilisere til bærekraft, kunnskap og fellesskap. Det store mat- og bærekraftsåret skal feires i 365 dager med aktiviteter i alle 38 kommuner.» Dette står skrevet på ERG Trøndelag sine hjemmesider.

Nå skal årets beste vertskap og produsenter kåres! Prisutdelinga foregår under Det Store Festmåltidet i Trondheim spektrum 5. november, og nå er lista over de nominerte klar.

Over tre hundre trønderske aktører har i år sertifisert seg som enten «Host», «Producer», «Event Host», «Host & Producer» eller «Partnerbutikk», og dermed forplikter de seg til å produsere, foredle eller servere mat av lokale råvarer.

Alle disse aktørene utgjør «grunnstenen» i vår europeiske matregion, og er ambassadører for besøkende i trøndelag, og for regionens råvarer i verdensklasse.

Under Det Store Festmåltidet i Trondheim spektrum den 5. november skal de beste aktørene i hver kategori kåres.

Sju aktører (en fra hver region i Trøndelag) er nominert, og de er nominert av de regionale delprosjektlederne, regionråd, destinasjonsselskap eller ERG-staben.

Fem ulike juryer har ansvar for å kåre en vinner i hver kategori.

Torgdagen i Rindal er valgt ut som kandidat for regionen Trøndelag Sørvest – Lakseregionen. Torgdagen var også det første arrangementet som ble godkjent som Event Host i ERG i Lakseregionen.

De andre kandidatene er:

· Namdalen – Segelsund – Fransk bistro møter norsk fjøs
· Innherred - Frosta kommune – Frostakonferanse
· Fosenregionen – NIPA
· Værnesregionen -Sylan & Sånn/Tydalsfestivalen
· Trondheimsregionen – Pstereo
· Trøndelag sør – Stiftelsen Elden

Juryen har bestått av:

Per Lund (Trøndelag fylkeskommune)
Jens Storli (Olavshallen)
Ida Valsø (Europeisk matregion)

Prisutdelingen vil som sagt foregå under Det store Festmåltidet i Trondheim Spektrum 5. november der Tom Godtland, som arrangerte årets utgave på oppdrag fra Rindal Næringsforum, vil delta.

Å være vertskap og arrangør, Event Host, medfører at du må:

· Promotere ERG på egne nettsider og på menyer
· Passe på at personalet vet hvorfor vi er en europeisk matregion.
· Minimum 30% av det som serveres av mat og drikke må være foredlet eller produsert lokalt i Trøndelag*
· Ha en egen ERG-rett på menyen som er basert på lokale råvarer gjennom året.
· Månedlig synlighet i sosiale medier (Facebook, Instagram, eller liknende).

* 30% av det som er på tilgjengelig menyer skal være foredlet eller produsert lokalt i Trøndelag, eller hver tredje rett på menyen skal være tilberedet med produsert eller foredlet mat fra Trøndelag.

Powered by Labrador CMS