Pressemelding, Stangvikfestivvalen

Solveig Kringlebotn
Solveig Kringlebotn

Årets sommerakademi med Kringlebotn som instruktør

Sigrid Vetleseter Bøe
Sigrid Vetleseter Bøe

Det er med stor glede at vi endelig kan avsløre at det blir sommerakademi også i år! Sommerakademiet arrangeres 8.-13. august. Kurset er for alle mellom 17-35 år med interesse for opera og klassisk sang, i idylliske omgivelser på Stangvik, der deltakerne både skal bo og undervises. Deltakerne vil få individuelle sangtimer, samt å få undervisning blant annet i teaterimprovisasjon. I slutten av akademiet presenteres resultatene i form av to avslutningskonserter, i henholdsvis Stangvik og i Kristiansund.

«Operaen i Kristiansund og Stangvikfestivalens sommerakademi finnes for at unge sangere skal få styrke sine kunnskaper om vokalteknikk, musikalsk utforming og språkforståelse. Samtidig vektlegger vi at sangerne får støtte i å stole på sin egen integritet som artist og lærer seg å sette pris på sitt eget kunstneriske arbeid. Her tilbyr vi et faglig dypdykk i herlige omgivelser med noen av landets beste lærere og støttende kollegaer.» - Sigrid Vetleseter Bøe

Instruktører med lang erfaring

Det er flere kjente navn som er med på instruktørene på årets Sommerakademi. Blant annet finner vi sopranen Solveig Kringlebotn, kjent fra de største operascenene rundt om i verden. Av tidligere utmerkelser har hun fått Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, og er mottaker av Norsk Kulturråds ærespris. Hun har også fått Spellemannspris for utgivelsen Black Roses i 1999. Hun er også kjent som sjangerekspert for opera på Stjernekamp på NRK.

«Instruktørene er hentet fra øverste hylle. Vi har vært så heldig å få med selveste Solveig Kringlebotn som sanginstruktør og Knut Erik Jensen som pianist og coach. I tillegg har vi med Hedda Hansen Berg på piano og Sigrid Vetleseter Bøe som altmuligperson. - Aksel Sandvik – informasjon og markedssjef – Operaen i Kristiansund

Håper på å rekruttere til operascener

Sommerakademiet håper, gjennom å skape en møteplass mellom profesjonelle og unge sangere, å skape interesse for videreutdanning innenfor klassisk sang og videre rekruttere sangere direkte til de norske operascenene og musikkfestivalene, samt til andre jobber i det utøvende sangeryrket.

«Etableringen av sommerakademiet her på Nordmøre er et talentutviklingsprosjekt og et tiltak for å utvikle morgendagens vokalstjerner. Operaen i Kristiansund ønsker å være en utviklingsarena for unge scenekunstnere. Vi kan vise til mange eksempler på unge sangere, i startgropen av sin karriere, som har blitt gitt tillit hos oss og fått bærende roller i våre operaproduksjoner og som siden har tatt steget ut på større nasjonale og internasjonale scener.» Operasjef Line Lønning Andresen.

Akademiet vil i år foregå på Stangvik tirsdag 8.- fredag 11. august, med avsluttende konserter i Kristiansund og Todalen 12. og 13. august. For påmelding, sende en CV og lytteeksempel (i lyd- eller videoformat) til sigrid@stangvikfestivalen.no innen 15. april, men vær rask – det er begrenset med plasser! Du kan lese mer om Sommerakademiet på www.oik.no.

Powered by Labrador CMS