En mann og ei dame.
Hans Olav Settem fra Surnadal og Marit Othilie Thorvik fra Molde vant Spellemannprisen i elektronika.

Spellemannpris til Jouska: - en utrolig gjev pris å motta!

Torsdag kveld ble Spellemannprisene for 2023 del ut på The Hub i Oslo. Hans Olav Settem og Marit Othilie Thorvik var med på tre av platene som ble nominert, og Jouska vant prisen i kategorien elektronika for albumet "Suddenly My Mind Is Blank".

Publisert Sist oppdatert

Hans Olav forteller at Jouska har gått fra å være et duoprosjekt til et soloprosjektet for Marit Othilie Thorvik. Selv er han med som med-låtskriver og produsent. Det er Marit som fronter prosjektet som artist utad, og skriver mesteparten av låtene.

Han forteller at platen ble laget i en periode hvor de begge jobbet mye og var veldig slitne, så det var veldig fint å få denne anerkjennelsen for å ha holdt ut og få ferdig platen.

– Den norske elektronika-tradisjonen er stor og full av legender, så det er en utrolig gjev pris for oss å motta, sier han.

Han forteller videre at Marit følte for å bruke plattformen da hun mottok prisen til noe spesielt, på grunn av den fryktelige tragedien som pågår på Gaza og Vestbredden, mens det internasjonale samfunnet ikke gjør nok. Derfor snakket Marit om denne saken, og at hun ikke kan stille seg bak valget av Pepsi som sponsor til årets Spellemannpris, siden eierselskapet PepsiCo er en bidragsyter til israelsk, og også russisk, økonomi, gjennom datterselskaper som SodaStream og Sabra Hummus. Disse er på både BDS og Ukraina sine boikottlister, og Spellemannprisen burde derfor vite bedre enn å innlede et nytt samarbeid med de til årets utdeling, mener de to.

Hans Olav Settem var også nominert til Spellemann i fjor og året før, for album med Beharie. I 2021 vant Beharie Spellemannprisen i Rnb/Soul.

I år var Hans Olav  og Marit med som produsenter på to av de andre albumene som var nominert. Beharie - "Are You There, Boy?" var nominert i Rnb/Soul og Ea Othilde - "Mary, Aren't You Tired?" var nominert i Alternativ pop/rock. 

(Her nevnte vi først feil album i alternativ pop/rock, men dette er rettet nå. Red.adm.)

Powered by Labrador CMS