En ung dame i oransje klær synger på en scene og har et band bak seg
Ellen Svendsen Fiske.

På fredag slipper Ellen Svendsen Fiske ut singelen «Monster in My Head»

Publisert Sist oppdatert

Fredag 20. oktober slipper Ellen Svendsen Fiske (18) ut singelen «Monster in My Head». Hun skrev teksten selv som sekstenåring. Den var for god til å bli lagt til side, og ble tatt frem igjen. Nå er den ferdigstilt, fått melodi og er innspilt i DreamFarm Studios i hjembygda Surnadal.

Låtskriver

Som du kan høre i teksten hvor hun synger "I'm sixteen", ble den skrevet da hun var 16 år. Hun spurte Hans Frønes om hjelp med den før den ble helt ferdig, og nå er den engelske teksten om mulig enda bedre.

Fra tekst til melodi

Angående å legge ut sangen, kjente Ellen "dette vil jeg", og hun trengte en melodi. Da var det naturlig å spørre Rune Dalager om hjelp.

– Jeg visste hvem jeg skulle spørre, smiler hun.

Hun hadde selv en idé angående melodien. Hun og Rune satte seg på Rockerommet ved Surnadal kulturhus med teksten foran seg, og i løpet av kvelden hadde de lagd både rytme og melodi til sangen.

Hans Frønes var også veldig behjelpelig angående melodien og satte siste finish på den.

Ungt talent

På tross av sin unge alder, er Ellen ei som har bemerket seg på scenen i Surnadal i mange år. Hun har hatt mange sceneopptredener hvor hun fanger publikum både med stemmen og opptredenen.

Hun har en sang på Spotify fra før. Der er det tante som har skrevet teksten på "Blir jeg blidere nå" som er utgitt i albumet "Stemmer fra Surnadal Vol. 2". Denne gangen står hun for teksten selv.

– Jeg har lagt den ifra meg og tatt frem igjen. Den er ferdigstilt nå, smiler hun.

Slipper singel

Dette blir hennes første selvskrevne låt som kommer ut. Hun har mange tekster liggende, så det er mulighet for at det kommer flere.

Fredag 20. oktober kommer altså "Monster in My Head" ut på Spotify og andre streamingplattformer som Snapchat og TikTok med flere.

Da er det bare å glede seg til fredag for å få høre sangen til den blide attenåringen fra Surnadal.

Et sovende barn
Dette bildet fra da Ellen var liten er på coveret.

Link til låta på Spotify

Powered by Labrador CMS