The Lombal Project med Frank sPoon Botten og Gard Rognskog Nødset

'Kunst' av at noen står med ryggen til.

Étt år, to arrangører, tolv låter - her er julelåten!

The Lombal Project ble opprettet i november i fjor av Frank sPoon Botten og Gard Rognskog Nødset. De har lagd hele tolv låter i år. Nå toppet de det med at den siste ble en julelåt som de allerede har fått mange gode tilbakemeldinger på. "-Folk sier de har fått en ny julefavoritt", smiler en entusiastisk sPoon.

Publisert

To arrangører - tolv låter

Frank og Gard har hatt et prosjekt i år hvor de hadde som mål at The Lombal Project skulle gi ut én sang pr måned. Det ble litt vanskelig på grunn av at kona til Frank fikk påvist kreft i mars. Noen låter er skrevet om nettopp det.

Trass store utfordringer nådde de målet med å lage riktig antall låter i år. Det var naturlig at den siste ble en julelåt.

Alle tekstene til låtene er skrevet av Frank og melodiene er laget av de begge.

Navnevalget

The Lombal Project; navnet er ingen tilfeldighet. LOMBAL står for Lack Of Mind, Body and Language. Det er et ord Frank har funnet opp, og som betyr mye for prosjektet som handler mye om psyke, kropp og redselen for å drite seg ut når man snakker til et større publikum. 

Låtskriveren, komponisten, artisten, gitaristen, lys- og lydmannen, enklere sagt alt-mulig-mannen, mener selv han aldri har vært god til å snakke for seg om han har blitt konfrontert med noe i en folkemengde. Men dette er helt annerleders når han spiller musikk på scenen.

Han har hatt mange forskjellige lidelser med kropp, men nå ser det heldigvis ut for at det meste ordner seg.

Hør gjerne sangen End of my Condition Pt.1 og 2. Prosjektet er på en måte en behandling på alt dette.

Godt gjennomtenkt

Julelåta er som de andre, skrevet av Frank og han og Gard står for musikken. Frank fikk med familien på koring. Minstemor ordnet selv andrestemmen til låta.

–Vi har prøvd å gjøre en research på julelåter, så vi har funnet gjennomsnittstempoet på julelåter, og det bruker vi. I tillegg er det den mest populære tonearten å begynne med. Og så har vi tatt med den mest kjære og beste låta som finnes innpakka i låta, eller til å begynne med da; All I Want for Christmas Is You. Mariah Carey altså, vi elsker henne, sier sPoon før han er snar til å legge til:

–Trenger ikke å si at GARD er SÅ glad i henne, ler han.

–Målet var jo kanskje også da å bli saksøkt av Mariah som gir god publisitet. Det har ikke skjedd enda, for den har ikke kommet ut så langt uti verden ennå. Men da den gjør det, så tipper jeg at det blir litt skriverier, smiler sPoon lurt.

Budskapet

Navnet på låta ble "Happy Christmas (lay your weapons down)". Låtskriveren forklarer at budskapet i julelåta er å legge ned våpnene:

–Slutt med den toskete krigingen! Jeg ser vi har kort tid på jorden, så det er tullete å bruke den på krig. Det må gå an å slutte å krige. Det er mye artigere å holde hender og gå irundt juletreet.

Frank sier at mange har allerede puttet sangen i jule-spillelisten sin på Spotify, noe som naturlig nok gleder veldig den kreative musikeren:

–Det ser ut som den har nådd ut i hjertet til mange, smiler han og fortsetter:

–Mange sier at de har fått en ny julesangfavoritt. Det er kult - eller som Gard ville sagt: "-Det er tøft"!

Musikkvideo og Spotify

–Inn og lytt på Spotify, oppfordrer Frank.

Om du går inn på diskografien til The Lombal Projekt på Spotify, finner du alle tolv låtene.

Det blir premiere på musikkvideoen på FrankLinds Julestream 2023.

Her er link til The Lombal Project på Spotify.

Powered by Labrador CMS