Rindal IL håndball

Seiersjubel fra Rindal D5 etter søndags hjemmekamp i Rindalshuset

Storseier mot tabelltoer

Søndag fikk Rindal 2 besøk av Sjetne. Gjestene stilte med kun syv spillere, noe om gjorde kampen lettere. Men rindalingene spilte så godt at det hadde nok blitt hardt for bortelaget å slå dem uansett.

Publisert Sist oppdatert

Gav gjestene kamp

Etter Jenter 15 sin store tyvemålsseier, var det D5 som kom på banen i Rindalshuset. De skulle møte tabelltoer, og Mali Beate Norli, Guro Søyseth, Uma Børset Bekken, Hanne Heggset, Gro Anita Midtlyng, Elin Landsem, Maren Hansen Tallerås, Frida Møkkelgård, Ine Løfald, Guri Bolme Nonstad og Eiri Henriksdotter Blekken var klare for en hard kamp.

Rindalingene fikk inn det første målet i kampen nesten tre minutter uti kampen. Lagene spilte likt, og ti minutter uti kampen ledet gjestene med to mål 3-5.

Derfra gikk det over tre minutter før det kom inn et nytt mål, og på under to minutter fikk Eiri puttet ballen i motstanderenes mål hele tre ganger, og Rindal ledet da 6-5 ved halvspilt omgang.

Gjestene utlignet til 6-6, men derfra ble det tungt for bortelaget.

Det var masse godt keeperspill av begge lagene under hele kampen. For Rindal var det Mali Beate og Guro som delte på å vokte buret. Mali Beate stod først på omgangene mens Guro stod den siste delen. Begge viste sine kunster i målet, og det ble reddet straffer og andre vanskelige skudd.

Utespillerne holdt også koken, og kjempet hardt for å få tak i returene, hadde raske og presise kontringer, fine langskudd, godt plasserte vingskudd og i hele tatt veldig bra spill mot et godt lag, og de alle kunne glede seg med å gå til pause med stillingen 13-7.

Siste omgang

Andreomgangen startet litt som den første, med jevnt spill. Sjetne dro litt fra og hentet inn to mål slik at det ble en firemålsledelse for hjemmelaget rett før det var gått 16 minutter. Stillingen var da 17-13.

Gjestene var harde, og spilte fortsatt jevnt til de scoret 20 minutter ut i omgangen. Da hadde Rindal en femmåls ledelse med 20-15.

Forsvaret jobbet på, det var fart i angrepene, og hjemmelagets målvakt så å si stengte buret. Lagene måtte kjempe for hvert mål. Gjestene fikk utfordringer med skade, og spilte med en mindre i angrep siste delen av kampen.

Rindalingene storspilte og forsvarte seg bra og fikk inn det ene målet etter det andre. Da de fikk inn det siste målet, viste poengtavla hele 27-16 til hjemmelaget, og de kunne glede seg over å få to poeng på hjemmebane.

Gauv kamp

Etter kampen forteller Elin Landsem om mye gøytt spill og roser sine yngre medspillere:

–Vi prøver oss på forskjellige posisjoner, litt nye utfordringer spesielt for noen av de som er yngre. Og de tar det veldig bra og vil prøve og det er veldig gøy.

Hun forklarer videre generelt om kampen:

–Det gikk litt trådt både i starten av første- og andreomgangen, og så finner vi flyten og da sitter det veldig bra, smiler hun.

Om laget sitt selv, er hun tydelig på at det er et fint lag å spille på, og poengterer at det er veldig gøy å spille på et lag der det er så god blanding av ung og "gammel":

–Det blir ei gauv blanding, god stemning og godt miljø. Når man har et femtedivisjonslag, det er da det er tiden for å prøve og feile og leke seg og trene på det vi trener på på trening.

Elin synes motstanderne var tøffe som stilte med kun syv spillere, og som også slet med skade underveis i kampen. Hun presiserer at de var et gøytt lag å møte, og at de hadde godt humør.

Da rindalingene så antallet spillere motstanderne kom med, så håpet de på seier:

–Men det har vi brent oss på før. De har kunne vunnet alikevel. Vi er heldige, vi har mye yngre mannskap som springer, og når vi bruker det, så går det jo godt. Det var gøytt å få inn en seier i dag, smiler den blide spilleren.