Frivillige i TT i full sving med å mnotere toppdekket på brua.
Frivillige i TT i full sving med å mnotere toppdekket på brua.

Ny bru i Trekanten i Trollheimen

Endelig ble det bru over Gravbekken. Det er på ruta mellom Gjevilvasshytta og Trollheimshytta, på turen «Trekanten i Trollheimen». Trondhjems Turistforening (TT) nå gjør et betydelig løft for å gjøre den tryggere.

– Dette øker sikkerheten på en av Norges mest populære fjellturer, sier sier Per Gunnar Østeraas, ruteansvarlig i TT.

Stadig flere folk til fjells betyr også at det er flere med lite erfaring. Det krever enda mer tilrettelegging for at det skal bli trygt, skriver TT i sin pressemelding. På denne populære turen mellom Gjevilvasshytta og Trollheimshytta må man i dag vade når man krysser Gravbekken. Ved stor vannføring kan dette være meget vanskelig, og det krever erfaring. Stadig mer ekstremvær gjør flere bekker til flomstore elver på kort tid. Derfor får nå Gravbekken ei bru for første gang.

– Jeg har de senere årene brukt en del tid på å rekognosere det beste kryssningspunket til ei ny bru over bekken. Brua bygges derfor litt lengre opp i forhold til dagens vadested, sier Østeraas.

Brukarene ble satt på plass i fjor. Den 20. juli skulle man flyge inn bruelementene og montere de opp, men snøforholdene gjorde at man måtte utsette arbeidet til 18. august.

Den nye brua på 43 meter vil gjøre det tryggere å krysse Gravbekken. Den vil også gjøre det mulig å komme seg over bekken tidligere om våren når det ofte er kraftig vannføring. Hvert år ligger det ei isete snøfonn på Blåhøsida av bekken. Den er høy og ligger helt i vannkanten tidlig om sommeren, noe som har gjort det vanskelig å komme på land på denne sida; og motsatt vei har vært på grensen til det uforsvarlige, sier Østeraas.

– Dette prosjektet er et ypperlig samarbeidsprosjekt mellom profesjonelle og frivillige. Det er Rennebu-bjelken som har konstruert og bygget brua. Det betyr at kvalitet og sikkerhet er ivaretatt av dem. Vi bidrar med frivillig arbeidskraft under oppsett og montering av brua, sier Østeraas.

Foto:

Helikopteret kommer med midtpartiet til brua.
Helikopteret kommer med midtpartiet til brua.
Per Gunnar Østerås, i helsvart antrekk midt i bildet, i dialog med sine frivillige hjelpere og leverandøren av brua Rennebu-bjelken.
Per Gunnar Østerås, i helsvart antrekk midt i bildet, i dialog med sine frivillige hjelpere og leverandøren av brua Rennebu-bjelken.
Powered by Labrador CMS