Surnadal JJF med vellykket aktivitetsdag på Skei

Britt Grete Moen bød på turmat fra primus og bål

Gav en smakebit på friluftsaktiviteter

I overkant av 60 besøkende var innom da Surnadal Jeger- og fiskerforening arrangerte aktivitetsdag for barn i Svartvassområdet i Surnadal.

Publisert

-Målet er å gi en liten smakebit på aktiviteter, og oppmuntre folk til å være ute, sier Turid Sættem Eggen i Surnadal JFF. Vi vil vise fram lavterskelaktiviteter som kan gjøres i sentrum. Responsen fra de som har vært innom har vært god.

Og det var mange aktiviteter å velge mellom, som luftgeværskyting, kaste på blink med stang og sluk, og natursti.

Sara Mari Walle Reiten i full konsentrajon med luftgeværet under kyndig veiledning av Martinus Grønnes

Turmat på primus og bål

Britt Grete Moen hadde rigget seg til med både bålpanne og primus. Her fikk små kokker egenhendig lage mat i friluft ved å kutte grønnsaker og putte i aluminiumsfolie. Deretter ble de stekt på bålet. Mage var skeptisk til alle grønnsakene i forkant, men det skulle vise seg at det gikk ned, forteller Moen.

Dessert ble laget med eple med sukker og kanel stekt på bålet. Til og med kanelsnurrer av er et mulig å få til på bål.

Britt Grete vil slå et slag for primusen.

-Det er et veldig hendig og praktisk redskap å ha med seg på tur. Fra primusen serverte hun lapper av havremjøl med trollkrem av solbær.

-Jeg kaller det solkrem, smiler Moen, som er veldig fornøyd med dagen.

To som tok turen til aktivitetsdag er John Christian Sogge og sønnen Even Ranes Sogge.

-Vi så om arrangementet på Facebook, og fant ut at vi måtte ta en tur når det først skjer noe, sier John Christian. Når ha vi vært der borte og smakt på kjempegode lapper, sier han og nikker mot til Britt Grete Moen sitt utekjøkken.

John Christian Sogge og Even Ranes Sogge koste seg på aktivitetsdag
Arrangerte aktivitetsdag. Fra venstre Sigve Walle Reiten, Heidi Walle Reiten, Linda Humberset og Turid Sættem Eggen

Arrangement for jenter neste helg

-Tida har gått fort i dag, smiler Turid Sættem Eggen. Hun har tilbragt noe av dagen i teltet, der har de snakket om det å være ute, om fisking om å ligge i hengekøye og telt. I teltet var det full enighet om at det er best å være ute, der er det mest å finne på.

Neste helg arrangerer Surnadal JFF jentehelg. Det første arrangementet er på Angråmyra fredag. Der blir det mulighet for å få prøve skyting både med luftgevær og hagle. Lørdag blir det tur til Vaulen, med overnatting for den som har lyst til det.

- Norges JFF oppfordrer lokallagene til å holde arrangement for jenter. Forskjellige lokallag gjør det på ulike måter, og dette er måten vi har valgt å gjøre det på, sier Turid Sættem Eggen. Og det viser seg at det virker, det er godt oppmøte og vi når ut til folk som vi ikke nødvendigvis ville truffet ellers.

Les mer om Surnadal JFFs jentehelg her

Disse fikk premie etter naturstien på dagens aktivitetsdag:

Storm Brennskag Kalvik

Sofie Lund Halle og Oda

Bjørn Kristian Brøske

Powered by Labrador CMS