Inga Dalsegg måler badetemperaturen i Igltjønna jevnlig.

Igltjønna - Norges beste badetemeratur akkurat nå?

Badesesongen er i full gang, og torsdag kveld kom Igltjønna i Rindal opp med varmest badetemperatur i hele landet på oversikten på yr.no. Temperaturen var da målt til 23°. Inga Dalsegg konstaterer at temperaturen fortsatt er den samme fredag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Inga forteller at hun oppdaget oversikten over badetemperaturer på yr.no i fjor. Da gikk hun til anskaffelse av et ordentlig badetermometer, og registrerte seg som bruker på yr.no. Det kreves at man utfører målingen etter bestemte kriterier, så hun følger disse, og registrerer badetemperaturen så ofte hun kan når det er fint vær. Temperaturen skal ikke måles i vannflata, men et godt stykke nede i vannet, så termometeret senkes mer enn en og en halv meter ned.

Termometeret senkes mer enn en og en halv meter ned i vannet.
Når det kommer opp viser det 23°

I godværsperioder måler Inga ofte temperaturen daglig. Ellers kan det av og til ta noen dager mellom hver måling. Hun har registrert den høyeste temperaturen i Trøndelag flere ganger, men dette er første gangen hun har sett at Igltjønna er varmest i landet. I skrivende stund ligger Rindal fortsatt på topp på oversikten på yr.no.

Inga forteller at hun er ute og svømmer når dagsformen tilsier det og været er bra, og da har hun alltid badetermometeret med seg. Det kan være før jobb, eller på ettermiddagen eller kvelden, alt etter som det passer. Som oftest svømmer hun over hele Tjønna, fram og tilbake. Hun har målt badetemperaturer i flere år, av egen interesse. Tidligere brukte hun et steketermometer, men badetermometeret hun har nå er bedre og mer gir mer nøyaktig avlesning.

Temperaturen kan ofte variere et par grader på de to sidene av Tjønna. Når det er mye aktivitet rundt stupetårnet virvles det opp vann fra dypet, slik at det bli merkbart lavere temperatur der. Det kan ofte være varmere i vannet enn i lufta, særlig om morgenen, forteller Inga.

23° er en høy temperatur så tidlig i sesongen. Men det er ofte mye varmere midt på sommeren, forteller Inga. I fjor lå det på ca. 27° i ei hel uke.

Rolig på badeplassen fredag formiddag. Det blir nok mer aktivitet utover dagen.
Powered by Labrador CMS