Gunnhild Vetleseter Bøe (Sp) var første taler i saken om skolebygget i Bøfjorden.
Gunnhild Vetleseter Bøe (Sp) var første taler i saken om skolebygget i Bøfjorden.

Vil pusse opp skolebygget i Bøfjorden

Publisert

På kommunestyret torsdag ble saken om den nå nedlagte skolebygningen i Bøfjorden behandlet. Saken har tidligere vært innom formannskapet, og tilbakemeldingene derfra har blitt tatt til etterretning og det var et tilnærmet samlet kommunestyre som ble enige om oppussing. Det ble også på møtet fattet vedtak om Helseplattformen.

HER kan du lese saken fra formannskapsmøtet den 2. mai for litt mer utfyllende bakgrunnsinformasjon.

Etter behandlingen i formannskapet ble saken nærmest sendt tilbake til administrasjonen for en større utredning av mulighetene med bygningsmassen i Bøfjorden, i tillegg til en god dialog med folket i Bøfjorden. Dette hadde blitt tatt til etterretning og det var en utfyllende innstilling som kommunestyret skulle ta stilling til.

I innstillingen lå det blant annet en oppgradering i henhold til brannrapporten til en kostnad på 750.000 kroner. Videre var det lagt opp til en estimert investeringskostnad til oppussing og tilpasning av barnehagen på ca. 80 kvadratmeter til 2,5 – 3 millioner kroner.

Det ble også foreslått at den delen av skolebygget som ikke skal brukes til barnehageformål blir stilt til rådighet for en frivillig aktør i Bøfjorden, en såkalt «utleiervirksomhet». Hvem dette blir er litt uklart, for det kan være en eller flere aktører, som for eksempel grendalag, historielag eller idrettslag, eller alle tre. Denne utleieren skal da ha ansvaret for å koordinere utleie av bygningsmassen til fritidsbruk, samt sørge for innvendig vedlikehold, rengjøring og alle driftskostnader.

I kommunestyret var det, naturlig nok, Gunnhild Vetleseter Bøe (Sp) som tok ordet da saken kom opp til behandling.

– Dette er langt på vei en god innstilling. Det har vært mye aktivitet i bygget siden skolen ble lagt ned, og den har alltid vært mer enn en undervisningsplass. Dette er i tillegg den eneste kommunale møteplassen i Bøfjorden, sa Bøe.

– Men jeg har et endringsforslag, for jeg tenker det viktig at vi bruker investeringsmidlene på best mulig vis. Og da ønsker jeg at det utredes om rommene oppe i bygget kan brukes av barnehagen, og eventuelt om hele overetasjen kan gå til barnehagen.

I kommunedirektørens innstilling var det bare forslag om å investere i bygningsmasse som allerede henger fysisk sammen med de lokalene barnehagen allerede bruker. Etter en presisering ble det klart at forslaget fra Bøe vil kunne medføre at hele barnehagen flyttes opp i overetasjen.

– Jeg mener at oppussing av motsatt ende og i en annen etasje enn der barnehagen allerede er ikke er fornuftig. Det er lurt at den nyoppussede delen henger sammen med eksisterende barnehage, sa Haugen.

Noen større debatt ble det ikke, og det ble klart for votering. Det ble stemt om kommunedirektørens innstilling sånn som den sto, mot Gunnhild V. Bøes forslag til endring. Altså en nærmest identisk innstilling, men med en endring om å utrede muligheten for å flytte hele barnehagen opp. Investeringskostnaden vil fortsatte ligge på 2,5 til 3 millioner kroner.

Med 25 mot 2 stemmer stemte kommunestyret for Gunnhild Bøes forslag. Tor Rune Halset og Ole Joar Bruset stemte for den opprinnelige innstillingen.

Helseplattformen

Tidligere på kommunestyremøtet ble det vedtatt at Surnadal kommune går inn i Helseplattformen. På tross av en del oppstartsproblemer og kontroverser i forbindelse med innføringen av Helseplattformen rundt om i landet, var det bare Johs J. Vaag og Nils Petter Tonning fra Frp som stemte imot at Surnadal kommune går inn i Helseplattformen.

Bekymringene fra både Frp, som stemte imot, og andre som naturlig nok har dem var at Helseplattformen per dags dato ikke ennå er en god nok løsning, og at det vil kunne føre til feil.

Men som Silje Beate Holten (Sp) påpekte ble det gjort feil før også. Det var stort sett en felles forståelse i kommunestyret om at Helseplattformen er fremtiden, og det var altså med 25 mot 2 stemmer at det ble fattet vedtak om at Surnadal kommune tar steget inn i fremtiden.

Powered by Labrador CMS