ANNONSE - Minutt for minutt

Allsang i Rindal kirke

Søndag 21. november kl. 19.30 blir det allsang i Rindal kirke med Helge Gudmundsen, mannen bak TV-programmet "Salmeboka minutt for minutt" og forfatter av den nye boka med samme navn.

«Til slutt vil jeg takke min gode og tålmodige kone, Grete. Hun vet hva det vil si å være fotballenke, men i de siste månedene har hun vært bokenke. Takk for all støtte og oppmuntring og for at du har latt meg være alene i skrivestua i flere uker, på hytta vår i Rindal. Det er der denne boka er blitt til, fra begynnelse til slutt».

Rindal, fredag 12.februar 2021

Slik så det ut da Helge Gudmundsen avsluttet sitt bok - prosjekt på hytta i Romundstadbygda.
Slik så det ut da Helge Gudmundsen avsluttet sitt bok - prosjekt på hytta i Romundstadbygda.

Salmeboka minutt for minutt

Slik avslutter Helge Gudmundsen forordet i sin nye bok «Salmeboka minutt for minutt». Den tredje boka han skriver på hytta i Romundstadbygda. Ikke så rart at han var den aller første som ble kalt høttrindaling. Kona, Grete, er ekte rindaling og hadde sine barne- og ungdomsår på Stomprød.

Salmereise

Nå har Helge begynt på en lang salmereise. Før han kommer til Rindal har han vært i Drammen, Våle i Vestfold, Suldal i Ryfylke, Bjerkreim og Trondheim. Nå venter bygda der han skrev boka. På nyåret går turen til Mo i Rana,Harstad, Kvæjord, Finnsnes og Tromsø.

Rindal

Det er mange grunner til at Helge Gudmundsen gleder seg til å komme til Rindal. Der får han samarbeide med kantor Bjørn Vevang. En av de dyktige organistene som deltok under «Salmeboka minutt for minutt» i Vår Frue kirke for 7 år siden. Foruten å være musikalsk leder under allsangen, vil Vevang fortelle om sine opplevelser under den store TV-sendte salmemaratonen. 899 salmer, minutt for minutt, i 60 timer.

Allsang i Rindal

I Rindal kirke blir det bare en håndfull salmer, men du møter fortellinger som vi ikke så eller hørte på TV. Ikke minst om Dalsbygda skolekor som du ser på platen. Helge Gudmundsen, som tok initiativet til «Salmeboka minutt for minutt», tar oss med bak kulissene og lover oss en kveld som tar hele mennesket på alvor. I glede og sorg.

Det samme gjør boka «Salmeboka minutt for minutt» som han selvsagt har med seg til Rindal.

Powered by Labrador CMS