Ny milliardbedrift i Surnadal – Aurora Eiendom:

Lars Ove Løseth

Løseth utvider kjøpesentersatsinga – skaper gigantselskapet Aurora Eiendom med Stordalen: – Vi tror det ligger muligheter her

Sammen med blant andre Petter Stordalen, Johan Johannson og Petter, Marius og Joakim Varner, har Løseth-familien fra Surnadal startet en ny kjøpesentergigant. Navnet er Aurora Eiendom, administrerende direktør blir Lars Ove Løseth og tilholdssted, det blir Surnadal. – Vi er veldig glade for å ha fått med det laget vi nå har fått med, sier Løseth til Trollheimsporten.

Publisert Sist oppdatert

Det var Finansavisen som onsdag kveld først kunne melde at flere av Norges proffeste eiendomsinvestorer og største eksperter innen kjøpesenterbransjen går sammen om å danne en formidabel kjøpesenterkjempe.

Avisen melder at Aurora Eiendom allerede har sikret seg fire sentre fra konkurrenten Steen & Strøm; Vinterbro Senter i Ås utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik.

Kjøpesummen for de fire er på 3 milliarder kroner, og de hadde en butikkomsetning i 2020 på 3,2 milliarder, melder Finansavisen.

Løseths tok initiativet

Lars Ove Løseth fra Surnadal blir administrerende direktør i det nye selskapet. Han bekrefter overfor Trollheimsporten at Aurora Eiendom har ambisjoner om å vokse videre. Det skal de blant annet gjøre gjennom å hente inn mer kapital.

Finansavisen melder om at det er planlagt å hente inn 2 milliarder kroner i egenkapital, og at det er kommittert 1,4 milliarder fra de seks største investorene investorene, samt noen mindre.

I tillegg skal Aurora Eiendom vokse videre ved hjelp av flere kjøp, både på kort og lang sikt, forteller Løseth til Trollheimsporten.

– Det blir en spennende reise, men man har med seg så mye bra mannskap, både med de vi har i Alti Forvaltning og de vi samarbeider med, sier han, og bekrefter at det med det nye, større volumet vil bli behov for flere ansatte.

Løseth er også administrerende direktør i Alti Forvaltning, og det var nettopp fra Løseth-familien initiativet til den nye storsatsinga kom.

– Vi har hele veien hatt det bra i kjøpsenterbransjen, som kanskje har vært et investeringselement mange har sett vekk fra, på grunn av den antatte trusselen fra netthandel og lignende. Vi tror det ligger muligheter her, så vi begynte å snakke litt med folk om at vi ønsket å få til noe større, sier Lars Ove Løseth.

Gjennom felles bekjentskaper kom de tidlig i kontakt med Petter Stordalen.

– Han var inne på de samme tankene som oss, allerede før vi tok kontakt. Så da har vi tatt der derfra. Både vi og Petter snakket med flere, og etter hvert fikk vi stablet på plass det laget vi har fått med oss, sier Løseth, og legger til:

– Vi er veldig glade for å ha fått med dette laget, for at de er med på å investere og for at de har tro på den bransjen vi har så stor tro på. Det er et A-lag, både i form av økonomiske muskler og kompetanse inn i bransjen – både på eiendomssida og varehandelssida.

Og det er blant Norges største investorer de har fått med seg: Johan Johannsson er største eier i NorgesGruppen, som igjen er største eier i kjøpesenterkjeden Scala Eiendom. Brødrene Petter, Marius og Joakim Varner eier Varner-gruppen, som blant annet eier Dressmann og en rekke andre klesbutikker.

I tillegg er Eiendomsspar og Eiendomsfondet NREP med som investorer, melder Finansavisen.

Navnet Aurora er selvfølgelig ikke tilfeldig valgt. Det betyr "daggry", og signaliserer nye muligheter og et selskap som vil opp og fram, forteller Løseth.

Slik ser logoen til den nye kjøpesentergiganten ut.

Alti Forvaltning fortsetter som før

Kjøpesentrene til Aurora Eiendom skal forvaltes av Alti Forvaltning i Surnadal.

– Alti Forvaltning fortsetter som før i den formen det har, men vi får inn en sterk eier sammen med oss i det selskapet, i form av Aurora Eiendom, sier Løseth, og viser til at Aurora Eiendom kjøper 50 prosent av Alti Forvaltning.

– Det gjør at vi får inn enda mer kompetanse i Alti Forvaltning, gjennom Aurora Eiendom, og man får også inn et selskap på eiersida som vil bidra til videre vekst.

De øvrige 50 prosentene av Alti Forvaltning eies av LL Holding (40 prosent) og Sørco AS (10 prosent).

Med Aurora Eiendom blir det altså et nytt milliardselskap med tilholdssted Surnadal.

Løseth-familien har selv gått inn med en investering på 150 millioner i Aurora Eiendom, og Lars Ove Løseth forteller at samarbeidet om det nye selskapet gir dem og de andre investorene helt nye muligheter:

– Ja, her kommer det et selskap, som får økonomiske muskler til å investere og gå til innkjøp av kjøpesenter i langt større utstrekning enn vi hadde klart alene.

Powered by Labrador CMS