Sangkor
Sangkoret Tormod med Bjørn Vevang i front

Intim hyggekveld i Granheim

Publisert Sist oppdatert

Koselig og intim hyggekveld

Sangkoret Tormod arrangerte mandag 20.november en koselig og intim hyggekveld i Granheim. De gjentok suksessen fra i fjor og ca. 50 personer benyttet anledningen til å krype inn i varmen. Lokalene rommet ikke stort flere og vertene selv tilbragte tiden i gangen. Det var fyr i ovnen, levende lys, gode kaker og kaffe servert ved bordene. Alt var lagt til rette for en stemningsfull kveld.

Fullsatt sal
Publikum koser seg med fin korsang

Kjersti Bolme loste oss gjennom kvelden på en ryddig måte og underholdningen var variert. Tormod sang flere sanger for oss med en engasjert vikar-dirigent i front. Bjørn Vevang håndterte både tangenter og kor på en fin måte, han gjorde skam på myten om at menn ikke kan gjøre to ting på en gang.

Kviger på Rømmen

Elisabeth Moen fortalte en egenopplevd historie om kviger på rømmen. Det var en fortelling som gikk over flere dager og involverte omtrent hele dalføret, med navngitte gode hjelpere. Enkelte av de gode hjelperne satt i salen og humret godt til historien. Med humor og snert la hun frem en skildring av sambygninger som engasjerer seg og bistår når det er behov for dette.

En forteller
Elisabeth Moen skriver både dikt og fortellinger, her fremfører hun en historie om kviger på rømmen

Når et kor arrangerer hyggekveld må det være allsang. Her skulle det vært akkompagnert av dirigenten, som i forkant hadde annonsert at de kan plukke en hvilken som helst sang, han regnet med han kunne spille til. Det viste seg imidlertid at de klarte å velge de to sangene han ikke kan. Til tross for det runget allsangen gjennom salen.

Karstein Mauset var invitert til å spille for oss. Han konkluderte med at det er lurt å spille på steder hvor det er et kor, «der kommer det folk,» forteller han, «i motsetning til mine konserter». Karstein har skrevet melodier til tekster av blant annet Astrid Krogh Halse. På repertoaret i kveld fant vi blant annet «Du fann inga blome,» en melodi han påstår er svært populær nedi Bolminj og «Di hand i mi,» som er en hit både i Øver Surnadal og øverst oppi Bøverdalen. Sistnevnte finner dere på youtube, der Karstein synger duett med Lisa Flostrand. Han oppmuntret alle som vil høre sangen bli sunget fint om å søke den opp. Imidlertid kan vi i salen forsikre om at Karstein hadde en fin framføring av også denne sangen, uten kvinnelig støtte.

Sanger med gitar
Karstein Mauset er i storform i kveld, bidrar med både humoristiske kommentarer og fin sang.

Tormod avrundet kvelden med; Det mulige e mulig, Nordlandsk Julesalme og Amazing grace eller Amasing grase, som annonsert av en humoristisk konferansier. I samtale med noen kormedlemmer etter siste nummer, er de middels fornøyd med fremføringen på grunn av høy grad av forkjølelse blant medlemmene, men dette merket ikke publikum så mye til. Publikum Trollheimsporten snakket med på kvelden var veldig fornøyd med underholdning og arrangementet.

Powered by Labrador CMS