Fra Rindal pensjonistlag sitt årsmøte

En mann og to damer. Den ene dama får overrakt en blomsterbukett av den andre.
Magne Løset og Anne-Lise Forsberg takket Helene Marie Nergård for innsatsen med rosende ord og blomster.

Takket for seg etter ti år som leder

Torsdag formiddag hadde Rindal pensjonistlag sitt årsmøte. Helene Marie Nergård har vært leder i laget siden 2014, og denne gangen tok hun ikke gjenvalg. Innsatsen hun har lagt ned som leder i disse åra har blitt satt stor pris på.

Publisert Sist oppdatert

Etter at valget var gjennomført, og årsmøtet avsluttet, hold Helene Marie Nergård et lite innlegg med bilder og tilbakeblikk på sine ti år som leder. Det har vært stor aktivitet i pensjonistlaget i disse åra. Det får man bekreftet ved å ta en titt på Rindal pensjonistlag sin medlemsside på Trollheimsporten (siden blir sikkert snart oppdatert).

Glad for hvert nytt medlem

Helene fortalte at den gangen hun ble spurt om å bli leder i pensjonistlaget så sa hun først nei. Da var hun ikke engang medlem, og trodde ikke at pensjonistlaget var noe for henne. Men etter å ha tenkt seg litt om, så kom hun fram til at hvis hun skulle gjøre en innsats for laget, så var det best å ikke sette det på vent. Så hun sa ja til å være leder, og meldte seg inn. 

Hun påpekte at det har vært mange dyktige folk med i styret i denne perioden, og noen av dem har vært med i flere år.

Det som har gledet henne mest i disse åra har vært når de har vervet nye medlemmer.

– Vi er nødt til å verve medlemmer for å ha et lag, for her er det jo også en naturlig avgang. Når jeg spør folk om de vil bli medlem, og de svarer  ja, da blir jeg ordentlig glad! Og når folk melder seg inn uten at vi har mast på dem i det hele tatt. For pensjonistlaget er det ei utfordring å nå de yngre pensjonistene. Gleden er stor hver gang vi får et nytt medlem, sa Helene.

– Det har vært en del arbeid i disse åra, av og til mye arbeid, men det har vært mest trivelig, og det har gitt meg veldig mye tilbake, avsluttet hun.

Blomster og applaus

Nestleder Magne Løset takket Helene varmt for innsatsen, positiviteten hennes og den evnen hun har hatt til å spre trivsel rundt seg. Anne-Lise Forberg overrakte blomster til den avtroppende lederen, før alle reise seg og ga henne en stående applaus. Vel fortjent!

Folk som står og klapper i et møterom.
Stående applaus til Helene.

Ny leder i styret i Rindal pensjonistlag er Halvard Kjelås. Anne-Lise Forsberg tok gjenvalg som styremedlem i to år, og Magne Løset, Oddvin Meland og Roar Morten Eriksen var ikke på valg denne gangen.

Ei dame og fire menn oppstilt for fotografen.
Det nye styret i Rindal pensjonistlag. F.v. Anne-Lise Forsberg, Oddvin Meland, Halvard Kjelås, Magne Løset og Roar Morten Eriksen.

Åpen dag med kommunen

Etter årsmøtet blir det servert lunsj, med etterfølgende Åpen dag med flere innlegg fra Rindal kommune. Kommunedirektør Mons Otnes kom innom, blant annet for å fortelle om planer for utbedring/utbygging av Rindal helsetun, og Gro Magnhild Brønstad orienterte om Helseplattformen. Ragnhild Stavne Bolme fortalte om arbeidet i rådet for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne.

Møtet ble avslutta med at Halvard Kjelås tok ordet og takka for tilliten som ny leder.

Powered by Labrador CMS