Thierry, Firdauce og Gerald ønsker velkommen
Thierry, Firdauce og Gerald ønsker velkommen

Fransk sus over Surnadal camping Brekkøya

Publisert Sist oppdatert

Gerald og Firdauce Grewe på Surnadal camping Brekkøya satser som aldri før. Søndag kunne de ønske velkommen til åpningen av Café Brekkøya, hvor menyen først og fremst består av franske delikatesser laget av den nyansatte kokken og konditoren Thierry.

- Vi søkte etter kokk, og kom i kontakt med franske Thierry som er utdannet både kokk og konditor. Da begynte vi å tenke på muligheten for å starte café. Det er flere som har ytret ønske om en møteplass hvor det er mulig å sette seg ned med en kaffekopp og en matbit. Nå har vi skapt en slik møteplass, og i tillegg til kaffe kan du få kjøpt bakverk og desserter av ypperste kvalitet, sier Gerald Grewe.

Thierry er utdannet både kokk og konditor
Thierry er utdannet både kokk og konditor

Thierry har jobbet på flere stjernerestauranter i Frankrike, og har de siste årene jobbet som instruktør på matakademiet i Polen.

- Thierry er et gullfunn! Det vi kan tilby i restauranten vår, er et helt unikt tilbud i Surnadal. Absolutt alt han lager, lages fra grunnen av. I tillegg ser det ut som små kunstverk, sier Grewe.

Restauranten er åpen hver dag fra kl 11 - 21. Fra kl 11 - 15 er det mulig å bestille kalde og varme småretter. Fra kl 15 utvides menyen med middagsretter.

- Thierry lager utrolig gode franskinspirerte toast, paier og pannekaker. Jeg kan garantere at alt er veldig godt, for jeg har nemlig prøvesmakt alle rettene, smiler Gerald.

Fristelser på rekke og rad
Fristelser på rekke og rad

Stor byggeaktivitet

Det er stor aktivitet på campingplassen i disse dager. Det bygges bobilparkering, hyttene restaureres og forberedelsene til åpningen av årets laksesesong er i full gang.

- Vi har fjernet alle 4-mannshyttene, og erstattet de med ti parkeringsplasser for bobil. I tillegg har vi fullrestaurert 12 hytter, og veien gjennom campingplassen skal asfalteres. Det skjer mye rundt oss, og alt i alt har standarden blitt hevet betraktelig det siste året, sier Grewe.

Ekstremværet «Gyda» raserte store deler av campingplassen i januar, men de trofaste gjestene svikter ikke. Nå er flere i full gang med gjenoppbygging av plassen sin.

- De trives så godt her, og valgte å bli værende. Det setter vi umåtelig stor pris på. Nå er de på plass med nye campingvogner, og det hamres og snekres dagen lang. Vi har 72 faste plasser, og så å si alle er utleid. Det er et positivt tegn for oss, smiler Gerald.

Stig Wullum og Evelyn Ekornåsvåg fra Trondheim ble hardt rammet av «Gyda». Campingvognen ble totalskadet, og platten drev nedover elva. Det stoppet ikke de ivrige laksefiskerne.

- Vi har vært faste gjester på Brekkøya siden 2005, og vi gir oss ikke så lett! Det var grusomt å se bildene fra campingplassen under flommen, og for vår del var det ekstra ille å se plattingen flyte nedover Surna. Gerald fikk utrolig nok tak i den, og berget den fra den sikre død. Det er vi veldig takknemlige for, sier Wullum.

Med ny campingvogn er Stig og Evelyn på plass på Brekkøya, og jobber nå på spreng for å få alt klart til laksefisket starter 1. juni. Stig er optimistisk på egne vegne foran årets sesong.

- Hvert eneste år har jeg troa. Jeg er evig optimist, smiler han.

Gerald Grewe er glad for at de fastene gjestene kom tilbake etter 'Gydas' herjinger. Her sammen med Evelyn Ekornåsvåg
Gerald Grewe er glad for at de fastene gjestene kom tilbake etter "Gydas" herjinger. Her sammen med Evelyn Ekornåsvåg
Powered by Labrador CMS