Sigrid og kollegene vant SKUP-prisen

Sigrid Gausen (nr. 3 f.h) sammen med kollegene i Aftenposten.
Sigrid Gausen (nr. 3 f.h) sammen med kollegene i Aftenposten.

— Det føles helt fantastisk!

Sammen med kolleger i Aftenposten vant Sigrid Gausen fra Surnadal SKUP-prisen for saken om Pendlerboligene.

SKUP

Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har som formål å inspirere til undersøkende journalistikk i norske medier. (skup.no)

— Det føles helt fantastisk! Utrolig stas å få anerkjennelse for den jobben vi har gjort. Det har vært et veldig lærerikt arbeid med en veldig flink gjeng, sier Gausen.

Det var 62 innsendte metoderaporter som ble vurdert av juryen, og blant disse var det Aftenpostens avsløringer om bruken av pendlerboliger som stakk av med seieren. Journalisten fra Surnadal vant den gjeve prisen sammen med kollegene Nina Selbo Torset, Vegard Venli, Henning Carr Ekroll, Åshild Langved og Robert Gjerde.

— Det har nok ikke gått helt opp for meg enda, da dette er noe mange journalister drømmer om, sier Gausen, og påpeker spøkefullt at det herfra bare kan gå nedover.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Gjennom sin kreative metode fant Aftenpostens journalister en vei forbi muren av taushet som byråkrater i Stortinget og Statsministerens kontor forsøkte å bygge rundt spørsmål om pendlerboligene. En trist konsekvens er sviktende tillit til våre folkevalgte.»

Les hele juryens begrunnelse, samt se hvem som mottok SKUP-diplom her.

Powered by Labrador CMS