To nye smittede i Surnadal - oppholder seg i andre deler av landet

Publisert

Oppdaterte smittetall fra FHI viser at to personer folkeregsitrert i Surnadal ble registrert med positiv koronatest onsdag 1. september. Det går frem av VGs koronastatistikk.

Overfor avisa Driva bekrefter kommuneoverlege i Surnadal, Bjørn Buan, at det dreier seg om to personer som ikke oppholder seg i Surnadal, men som altså har folkeregistrert adresse i kommunen.

De to tilfellene gjør at det i Surnadal kommune nå er registrert totalt 22 personer med positiv koronatest siden pandemien for alvor gjorde sitt inntog i mars 2020.

Kommuneoverlege Buan er, ifølge Driva, uenig i lempingen av restriksjoner, og mener at det er et tidsspørsmål før vi har aktiv smitte lokalt.

– Kommunene har fått en unødig tung byrde med å holde smitten i sjakk under oppløsning av kohorter og økt mobilitet i samfunnet. Vi vil prøve å kompensere smitterisikoen gjennom intensivert testing av barn og unge voksne, som per i dag står for mest smittespredning, uttaler Buan til Driva.

I Møre og Romsdal ble det, ifølge VGs oversikt med tall fra FHI, registrert 57 positive koronatester onsdag 1. september. Per torsdag 2. september er fem personer i fylket lagt inn på sykehus grunnet koronaviruset.

For Trøndelag er de tilsvarende tallene 107 smittede (1. september) og fem innlagte (2. september). Smittetrenden vurderes som stigende i begge fylker.

Selv om kommuneoverlege Buan er uenig i lempingen av restriksjoner, understreker han overfor Driva at frykten for alvorlig koronasykdom fortsatt er moderat, fordi massevaksineringen er kommet langt.